Prof. dr. Dominique Vandijck.
Volledig scherm
PREMIUM
Prof. dr. Dominique Vandijck. © Shutterstock

KMI waarschuwt voor meer CO-vergiftiging. Expert: “Goedkope CO-melders geven vals gevoel van veiligheid”

Je hoort het onze weermannen vaak zeggen in deze tijd van het jaar: er is kans op CO-vergiftiging. Maar waar moet je dan vooral op letten? En komt het alleen in de winter voor? Professor Dominique Vandijck, adjunct-algemeen directeur van het Antigifcentrum, vertelt waar het gevaar voor je gezondheid precies in schuilt en waarom je ook goed moet opletten met de aankoop van CO-melders.

13 reacties

 • Jeanpol Buyle

  3 weken geleden
  Experten? Ja, zelf plaatsen, een expert zal niet voor 50 eur komen hoor
 • Rik Bogaert

  3 weken geleden
  Wat eigenaardig is daaraan is dat vtm iedere dag in het journaal een warme straat toont waar overal vuurkorven branden en daar spreekt men niet van co uitstoot. En ongeveer over een maand zullen er kerstboomverbrandingen plaatvinden. Watzal men dan verkondigen ivm co uitstoot?
 • Elise Van Damme

  3 weken geleden
  Een rookmelder-expert, man man waar blijven ze het halen!
 • Guy Deruyter

  3 weken geleden
  De staat zou beter goede gratis melders verdelen
 • Fiorenzo Palmieri

  3 weken geleden
  Van waar komen al die experts . Het is zoals met de regering. Ze zijn met veel te veel en ieder expert heeft zijn eigen mening. Wat zou hun vergoeding zijn om iets te verkondigen
 1. Artsen en brandweer waarschuwen voor vuurkorven: “Schade voor je gezondheid kan blijvend zijn”
  PREMIUM

  Artsen en brandweer waarschu­wen voor vuurkorven: “Schade voor je gezondheid kan blijvend zijn”

  Van “een ramp voor onze longen” tot “een aanslag op ons milieu”. Net nu de verkoop van vuurkorven en -schalen ongeziene hoogtes kent – in een poging het corona-eindejaar buiten gezellig te maken – sabelen wetenschappers het gebruik ervan genadeloos neer. Maar is één avondje rond de vuurkorf echt zo schadelijk? En waar moet je op letten als je er toch eentje wil aansteken? Prof. Dr. Michael Casaer van het UZ Leuven en brandpreventieadviseur Frank Samson van Brandweerzone Centrum (Gent) geven advies.
 2. Kan je gelukkig worden door een geluksdriehoek te volgen? “De realiteit is dat geluk voor sommige mensen kneedbaarder is dan voor anderen”
  PREMIUM

  Kan je gelukkig worden door een geluksdrie­hoek te volgen? “De realiteit is dat geluk voor sommige mensen kneedbaar­der is dan voor anderen”

  Recent lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de geluksdriehoek, bedoeld om onze mentale gezondheid op te krikken. Maar wat houdt de driehoek nu precies in? Hoe kan je er zelf mee aan de slag? En kan zo’n driehoek écht leiden tot een gelukkig leven? Expert Veerle Soyez en psycholoog Hein Zegers lichten toe. “Ook de grootvader van de geluksdriehoek komt er openlijk voor uit dat hij soms last heeft van depressieve episodes.”
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'