Getty Images/Image Source
Volledig scherm
© Getty Images/Image Source

Kinderwens in de vriezer: steeds meer vrouwen laten hun eicellen invriezen

Niet het juiste moment. Niet de juiste man. Nog single of voluit voor de carrière aan het gaan. Stuk voor stuk zijn het redenen waarom vrouwen besluiten om hun eicellen te laten invriezen. En ze zijn met steeds meer. “Het is de enige manier om de tijd even stil te zetten”, stelt fertiliteitsexpert Michel De Vos van het UZ Brussel.

3 reacties

 • Stefanie De Winter

  3 jaar geleden
  Bedankt voor dit nuttige artikel! Nu heb ik eindelijk een duidelijk antwoord op de vraag "hoe kan ik zorgen dat ik toch nog kinderen kan krijgen, als het me nu nog niet gelukt is?". Ik ben 33 jaar, single, studeer deeltijds om beter aan vast werk te geraken, en ik moet dus nog wat vastigheid opbouwen. Artsen zijn heel vaag als je hen die vraag stelt, en nemen je niet zo serieus. Nu weet ik eindelijk wat ik kan doen, en hoeveel tijd ik daarvoor nog heb. Dankjewel, HLN!
 • helle ten brix

  3 jaar geleden
  Vierde optie: adoptie. Vijfde optie: pleegkind(eren). Waarom moet het absoluut een voortbrengsel van de eigen genen zijn?
 • Catherine MISTIAEN

  3 jaar geleden
  Mannen weten waarom: welke man wil er nu een egocentrische vrouw als de moeder van zijn kind? Mannen denken terecht: "Een vrouw is meer dan alleen maar ... een eicel!"