anp
Volledig scherm
© anp

Kinderen krijgen via sauzen, margarine en brood te veel schadelijke stoffen binnen

Voornamelijk jonge kinderen krijgen via de consumptie van margarine, sauzen en bakkerswaren te veel van de mogelijk kankerverwekkende stof 3-MCPD binnen. Dat valt te lezen in een vandaag verschenen onderzoek van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

  1. 
UITGETEST. “Een ding staat vast: het potje Manukahoning krijgt vanaf nu een vaste plaats in mijn badkamerkastje”

    UITGETEST. “Een ding staat vast: het potje Manukaho­ning krijgt vanaf nu een vaste plaats in mijn badkamer­kast­je”

    Manuka is een speciale honingsoort uit Nieuw-Zeeland. De laatste jaren werd het razend populair dankzij zijn helende werking. Heel wat bekendheden zweren erbij, zoals realityster Kourtney Kardashian. Dokter Servaas Bingé legt uit waarom manukahoning zo gezond is en redactrice Marie test het uit als gezichtsmasker. “Het is de eerste keer dat een masker de probleemzone rond mijn kin verbetert.”
  1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
    Play

    Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

  2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
    Play

    Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York