De voedingsindustrie is al enkele jaren bezig met een grote kuis die er vooral op gericht is alarmerende begrippen en codes op het etiket te vervangen door begrippen die ons moeten geruststellen. 'Natuurlijk', 'zonder additieven', 'zonder bewaarmiddelen', dat sust onze bedachtzaamheid en doet ons kopen.
Volledig scherm
De voedingsindustrie is al enkele jaren bezig met een grote kuis die er vooral op gericht is alarmerende begrippen en codes op het etiket te vervangen door begrippen die ons moeten geruststellen. 'Natuurlijk', 'zonder additieven', 'zonder bewaarmiddelen', dat sust onze bedachtzaamheid en doet ons kopen. © thinkstock

Kijk eens op de doos. Of hoe misleidend etiketten zijn

WEET WAT JE EETDe voorbije decennia is de voedselconsument steeds bewuster en kritischer geworden. We kijken allemaal wel eens op het etiket van onze voedingswaren. Dat weten voedselfabrikanten en ze doen er alles aan om ons vertrouwen terug te winnen.

  1. Hallo, tijd van de maand: maar niemand die het ziet dankzij deze aangepaste make-uproutine

    Hallo, tijd van de maand: maar niemand die het ziet dankzij deze aangepaste ma­ke-uproutine

    Het gevoel alsof iemand vannacht een potje voetbal speelde met je ingewanden. Een onstilbare appetijt voor alle mogelijke vormen van chocolade. Een rothumeur dat besmettelijker is dan eender welk lockdownfeestje. Welkom in de wondere wereld van PMS. En tot overmaat van (k)ramp is dat allemaal ook nog eens allemaal in de spiegel te zien. Maar gelukkig kan je daar wél iets aan doen. Beautyredactrice Sophie vertelt hoe je je beautyroutine aanpast aan je hormoonschommelingen.
  2. De duistere geheimen van de voedingsindustrie
    WEET WAT JE EET

    De duistere geheimen van de voedingsin­du­strie

    De schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt en onze daaropvolgende (tijdelijke) afkeer voor worst en kotelet. De actie 'dagen zonder vlees'. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts enkele van de vele aanwijzingen dat we als consument twee keer beginnen nadenken als de vraag 'wat eten we vanavond?' wordt gesteld. Recent werd het onthullende boek van de Britse voedingsexperte Joanna Blythman naar het Nederlands vertaald. De publicatie van 'Slik je dat? Wat je niet mag weten over je eten' heeft zijn effect niet gemist. Wij brachten twee jaar geleden, naar aanleiding van dat verontrustende rapport, al de reeks 'Weet wat je eet'. De hoogtepunten daaruit brengen we vandaag nog eens naar voren. Samengevat: alles wat niet vers is en dus werd bewerkt, bevat rotzooi die slecht is voor je gezondheid.
  1. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
    Play

    Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten

  2. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
    Play

    Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna