Roger Van Damme
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Van Damme © VTM

Kan je zoals Roger Van Damme afvallen door gluten te schrappen? “Glutenvrij brood of gebak is niet gezonder. Integendeel”

Sterrenchef Roger Van Damme (49) viel na lang vruchteloos diëten bijna 20 kilo af toen bleek dat hij gluten niet goed kon verdragen, zo vertelde hij deze week aan Dag Allemaal. Maar wat is glutenintolerantie precies? Hoe herken je de aandoening? En kan het echt de boosdoener zijn achter overtollige kilo’s? Maag-darmspecialist Danny De Looze geeft uitleg. Lees meer gezondheidsadviezen binnen MijnGids - Medisch.

0 reacties

 1. Verraadt de inhoud van onze toiletpot iets over onze gezondheid? Maag- en darmexperten geven uitleg over je stoelgang
  PREMIUM

  Verraadt de inhoud van onze toiletpot iets over onze gezondheid? Maag- en darmexper­ten geven uitleg over je stoelgang

  Het is niet zomaar een gutfeeling. Steeds meer onderzoek wijst uit dat onze darmen veel meer doen dan ons eten verwerken. De bijna honderd biljoen bacteriën in onze darmhuishouding die samen ons darmmicrobioom vormen, zijn mogelijk zelfs verantwoordelijk voor ons gemoed. Professor Danny De Looze (UZ Gent) en wetenschapper Doris Vandeputte (KU Leuven) over gezonde stoelgang, de juiste voeding en buikpijn zonder aanwijsbare reden: “Bij zo’n 20 tot 30 procent van de Belgen is de interactie tussen hun hersenen en darmen nogal levendig.”
 2. Glutenintolerant, lactosevrij,... Alexia bewijst met haar blog dat het lekker kan zijn!

  Gluteninto­le­rant, lactose­vrij,... Alexia bewijst met haar blog dat het lekker kan zijn!

  Met een man die geen gluten verdraagt en een dochter die lactose-intolerant is, werd het voor werkende mama Alexia (40) geen sinecure om ‘s avonds een lekkere maaltijd op tafel te zetten. En je hoort het steeds vaker, gezinnen die hun eetgewoontes volledig moeten switchen wegens intoleranties of allergieën. Alexia ging op zoek naar lekkere, maar toch gluten- en lactosevrije recepten, en bundelde die op haar blog ‘Must Be Yummie’.
 3. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek