Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Kan je met de ‘double voiding’-techniek je blaas beter leegmaken? Experte licht toe. “We zijn te gehaast op het toilet”

Met de ‘double voiding’-techniek zou je tijdens een wc-bezoek meer urine uit je blaas kunnen verwijderen, schrijft het Britse magazine Glamour. Klinkt handig voor wie heel vaak moet plassen. Maar werkt die techniek ook echt? En is ‘gewoon plassen’ dan zo suboptimaal? Bekkenbodemkinesitherapeute Marjan Claes licht toe. 

 1. Volgens nieuwe studie blijkt bewegen stukken belangrijker dan afvallen voor een lang, gezond leven

  Volgens nieuwe studie blijkt bewegen stukken belangrij­ker dan afvallen voor een lang, gezond leven

  Je risico op hartziekten en een vroegtijdige dood zo klein mogelijk houden, daar tekenen we allemaal voor. En volgens een recente revisie van honderden studies over afvallen en bewegen, doe je dat door zo actief mogelijk te zijn. Zo bleek zelfs dat mensen met obesitas die fit zijn een stuk minder risico hebben op vroegtijdig sterven dan mensen met een normaal gewicht die niet in vorm zijn.
 2. 1 op de 3 vrouwen heeft last van bekkenbodemproblemen: “Iedereen zou dagelijks preventief oefeningen moeten doen"
  PREMIUM

  1 op de 3 vrouwen heeft last van bekkenbo­dem­pro­ble­men: “Iedereen zou dagelijks preventief oefeningen moeten doen"

  Hoezo, incontinentie treft alleen ouderen? Vergis je niet, er zijn ook heel wat jonge vrouwen die urine verliezen als ze in de lach schieten of met de kinderen trampolinespringen. “Die ongemakken lijken onschuldig, sommigen beschouwen ze zelfs als normaal. Maar de klachten kunnen tot ergere vormen van incontinentie en andere gezondheidsproblemen leiden”, waarschuwt bekkenbodemkinesitherapeut Hedwig Neels. Liefst 1 op de 3 vrouwen ondervindt volgens haar bekkenbodemproblemen. Naar aanleiding van Wereld Continentie Week van 17-22 juni zet ze een aantal handige adviezen, feiten en fabels op een rij.