Instagram @marysophieharvey - Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Instagram @marysophieharvey - Joel Hoylaerts / Photo News

“Je ontwaakt en weet niks meer.” Zwemster (22) gedrogeerd op het WK, expert licht ‘drink spiking’ toe

De Canadese zwemster Mary-Sophie Harvey (22) vierde een overwinning op het WK toen ze onbewust gedrogeerd werd, schrijft ze in een Instagrampost. “Nooit voelde ik meer schaamte dan nu.” Ook de Vlaamse Isabelle (32) en Elfi (36) kregen op café iets in hun drankje, een praktijk die steeds meer slachtoffers maakt. Professor toxicologie Jan Tytgat legt uit waarvoor je op je hoede moet zijn en hoe je ‘drink spiking’ herkent. “Helaas kan je het gewoon via het internet kopen.”

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. “Nooit voelde ik meer schaamte dan nu”: gedrogeerde medaillewinnares komt met ontluisterend verhaal na WK zwemmen
  Zwemmen

  “Nooit voelde ik meer schaamte dan nu”: gedrogeer­de medaille­win­na­res komt met ontluiste­rend verhaal na WK zwemmen

  Van de hemel naar de hel, ging Mary-Sophie Harvey tijdens het WK zwemmen in Boedapest. De 22-jarige Canadese zwom met haar landgenotes naar de bronzen medaille in de 4x200, maar toen ze die prestatie ging vieren, ging het licht bij haar uit. Ze werd gedrogeerd en kan zich amper nog iets herinneren van het avondje uit. Ze bleef achter met blauwe plekken over heel haar lichaam en met een gevoel van schaamte dat ze nooit eerder voelde. En waar ze naar eigen zeggen wellicht nooit meer van afgeraakt.