Sommige vrouwen ervaren pijnlijkere krampen na hun coronaprik.
Volledig scherm
Sommige vrouwen ervaren pijnlijkere krampen na hun coronaprik. © Pexels

Je menstruatie kan tijdelijk veranderen na coronaprik: gynaecoloog legt uit hoe dat komt

Verschillende vrouwen schrijven op sociale media dat hun menstruatiecyclus veranderd is nadat ze hun coronavaccin hadden gekregen. Bij de een was die heviger, bij de ander bleef de ongesteldheid langer uit. Daar is een logische verklaring voor, sust Steven Weyers, professor, gynaecoloog diensthoofd van de Vrouwenkliniek van UZ Gent.

  1. Een ‘okseldetox’ is de beste remedie tegen zweetgeurtjes. “Werkt beter dan deodorants”, zegt bio-ingenieur ‘Dokter Oksel’

    Een ‘okseldetox’ is de beste remedie tegen zweetgeur­tjes. “Werkt beter dan deodorants”, zegt bio-ingenieur ‘Dokter Oksel’

    Een detoxkuur voor je oksels, iemand? Ja, je leest het goed. Tegenwoordig kan je ook je oksels reinigen van afval- en gifstoffen die je lichaam binnendringen. Het goede nieuws is dat je er maar twee ingrediënten voor nodig hebt. Op TikTok zijn ze alvast fan en ook experts zijn enthousiast. “Een detox is beter voor de oksels dan een deodorant”, zegt bio-ingenieur Chris Callewaert a.k.a. ‘Dokter Oksel’.
  2. Dermatologen van UZ Gent ontwikkelen app die je exact vertelt hoeveel zalf je moet smeren bij huidaandoening

    Dermatolo­gen van UZ Gent ontwikke­len app die je exact vertelt hoeveel zalf je moet smeren bij huidaandoe­ning

    Stel: je krijgt een zalf voorgeschreven van de dokter, zonder duidelijke instructies. Je haalt de bijsluiter boven, maar ook die is niet erg verhelderend. Smeer je best een dikke of een dunne laag? Moet de zalf enkel op de probleemzone, of ook errond? Met de nieuwe ‘Cream Calculator’-app, ontwikkeld door dermatologen van het UZ Gent, weet je vanaf nu precies hoe je moet smeren.