Isabelle Don Griot
Volledig scherm
PREMIUM
Isabelle Don Griot © rv

Isabelle lijdt aan hevig bloedverlies tijdens menstruatie: “Ik ben al vaak aangesproken: ‘Mevrouw, de achterkant van je broek ziet rood’”

Voor niemand is menstruatie een pretje, maar sommige vrouwen zien wel heel erg af. Maar liefst 15 procent lijdt aan hevig menstrueel bloedverlies. En dat betekent: elk uur een tampon én maandverband aandoen en toch nog doorlekken. Ook Isabelle Don Griot (35) heeft last van dit ‘kutprobleem’. Naar aanleiding van de campagne 'Bloedserieus’, die aandacht vraagt voor de problematiek, vertelt ze haar verhaal. Gynaecoloog en professor Steven Weyers legt uit welke behandelingen mogelijk zijn. 

8 reacties

 • Claudia Rosseel

  2 jaar geleden
  Mirenaspiraal laten plaatsen... werkt lokaal met zeer lage dosis hormonen, is effectiever dan de pil, beperkt het bloedverlies drastisch. Erg dat artsen dit niet standaard met hun vrouwelijke patiënten doornemen. Soms moeten die jaren sukkelen voor ze een oplossing vinden die bij hen past. Ik mag persoonlijk geen pil gebruiken, een hormoonspiraaltje is wel veilig (zeer laag gedoseerd). Heb ik jarenlang niet geweten, wat bijzonder jammer is.
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  @Ann Vandelannoote: dit kan toch andere vrouwen helpen? Waarom zwijgen? Hoeveel vrouwen zitten zich niet beschaamd af te vragen of ze wel normaal zijn? Ook voor de mensen die zo'n vrouw met een rode vlek in de broek zien, kan het misschien helpen om te begrijpen wat ze zien, ipv onmiddellijk "bah wat een onverzorgde vrouw" te roepen. @Rudi: sommige vrouwen kunnenn of mogen owv medische redenen geen pil of spiraal. Of ze willen het na jaren niet meer, want het is niet zonder nadelen.
 • Leila Brack

  2 jaar geleden
  Veel mensen hebben een stollingsstoornis, vaak zonder het te weten. Stollingsstoornissen komen niet enkel voor bij mannen! Pas op mijn 35 ontdekte men dat ik de ziekte van von Willebrand heb.
 • Waldo Van laeken

  2 jaar geleden
  Als ze nou gewoon een hormoon spiraal plaats, of de pil doorneemt, heeft ze geen menstruatie meer.
 • Bert Hoover

  2 jaar geleden
  Een fantastische campagne van de collega’s van Hologic. Een kleine ingreep die een wereld van verschil kan maken voor vrouwen met hevig bloedverlies. Spreek er over met je gynaecoloog!