(Archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
(Archieffoto) © Joke Couvreur

Is zweten goed om af te vallen? En waarom zweet de één meer dan de ander?

De zon brandt in de zomer ongenadig, en dan is de kans groot dat u de zweetdruppels voelt kriebelen. Waarom zweet de een meer dan de ander? En helpt het om extra met de deodorantbus te spuiten? De Volkskrant beantwoordt zes vragen over ons zweetgedrag.

 1. Online platform Guud maakt thema’s als menstruatiecyclus, hormoonhuishouding en vruchtbaarheid toegankelijk

  Online platform Guud maakt thema’s als menstrua­tie­cy­clus, hormoon­huis­hou­ding en vruchtbaar­heid toeganke­lijk

  Drie vierde van de vrouwen in België weet weinig over haar menstruatiecyclus en bijhorende hormonen. Toch heeft negentig procent er last van. Krampen, moodswings of vermoeidheid zijn maar een paar voorbeelden. De oplossingen die het internet aanbiedt zijn niet altijd betrouwbaar en op een afspraak bij de gynaecoloog wacht je soms maanden. Daarom richtte de Vlaamse voedings- en vruchtbaarheidscoach Morgane Leten (33), Guud op: een online platform voor iedereen die meer wil weten over (de impact van) de hormonale cyclus en vruchtbaarheid.
 2. Lisa (16) en Othman (11) over hun diagnose diabetes type I: “Als we ons niet goed verzorgen, kunnen we doodgaan. Daar word ik toch een beetje bang van”
  PREMIUM

  Lisa (16) en Othman (11) over hun diagnose diabetes type I: “Als we ons niet goed verzorgen, kunnen we doodgaan. Daar word ik toch een beetje bang van”

  Terwijl hun leeftijdsgenoten onbezorgd kunnen snoepen van donuts of ijsjes, moeten Lisa (16) en Othman (11) bij elke hap die ze nemen, nadenken. De tieners hebben diabetes type I, wat betekent dat hun lichaam geen insuline aanmaakt en hun bloedsuikerspiegel verstoord is. “Ik ken geen leven zonder prikken en spuitjes.” Op de vooravond van Wereld Diabetes Dag vertellen openhartig over hun diagnose en de invloed ervan op hun jonge leven.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding