Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © BELGA

Is het zinvol om een handgel te gebruiken tegen het coronavirus?

Na de rush op mondmaskers, raken nu de antibacteriële handgels in een mum van tijd uitverkocht. Sommige supermarkten zitten al door hun voorraad heen. In Frankrijk werd zelfs een lading uit een ziekenhuis gestolen. Kunnen antibacteriële handgels van in de supermarkt, drogisterij of apotheek virussen doden en je beschermen tegen het coronavirus? Professor Isabel Leroux, diensthoofd infectiepreventie en -beheersing van UZ Gent, beantwoordt vijf prangende vragen.

  1. Kat Kerkhofs is het nieuwe gezicht van de Roze Mars tegen borstkanker. “Vriendinnen van me vonden al een knobbeltje in hun borst”

    Kat Kerkhofs is het nieuwe gezicht van de Roze Mars tegen borstkan­ker. “Vriendin­nen van me vonden al een knobbeltje in hun borst”

    Oktober is de internationale borstkankermaand, en daarom het perfecte moment voor een nieuwe Roze Mars van Pink Ribbon. Tv-maakster Kat Kerkhofs (33) is dit keer het boegbeeld: zij belooft elke dag mee 10.000 stappen te zetten voor het goede doel. Met ouder worden voelt ze namelijk dat borstkanker een steeds-minder-ver-van-haar-bedshow wordt. “Toen mijn meter het kreeg, de gezondste vrouw die ik ken, besefte ik: het kan iedereen overkomen”
  1. Bella Hadid verkoopt ‘gezondheidsdrankje’ tegen depressie: zin of onzin? Diëtist Chiara legt uit

    Bella Hadid verkoopt ‘gezond­heids­drank­je’ tegen depressie: zin of onzin? Diëtist Chiara legt uit

    Topmodel Bella Hadid kondigde de lancering van haar nieuwe bedrijf ‘Kin Euphorics’ aan. Een bedrijf dat belang hecht aan een langdurige verzorging en het welzijn van je brein. Hadid brengt tegelijk een drankje op de markt dat volgens haar helpt om je kalm, gefocust, en alert te voelen. Kan een simpel drankje dat effect hebben? Diëtiste Chiara Bral neemt het onder de loep.