Getty Images/Nina.be
Volledig scherm
© Getty Images/Nina.be

Is het ongezond om winden in te houden?

‘Let it go! Let it go! Can’t hold it back anymore!’ We kunnen de soundtrack van de animatiefilm ‘Frozen' moeiteloos meebrullen. Maar als we een windje willen ophouden, doen we net het tegenovergestelde. Een wijselijk besluit in de rij in de supermarkt, tijdens een belangrijke meeting op het werk of in een overvolle lift. Maar is het wel gezond? 

5 reacties

 • Catherine Mistiaen

  3 jaar geleden
  Mijn vader kon niet tegen te luide muziek op feestjes. Uit protest liet hij dan daverende protten, niemand die iets hoorde. Vertelde hij ons lachend achteraf!
 • Glenn Verbeeck

  3 jaar geleden
  Ik heb er in ieder geval een hekel aan als mensen er "voor de fun" op los protten. Probeer jezelf dan toch op zijn minst een beetje af te zonderen. Enkel die van mezelf en die van mijn eventuele geliefde kan ik verdragen eigenlijk:-)
 • Rob Hoek

  3 jaar geleden
  Ik laat hele symfonieën aan scheten voorbij gaan hoor. Het lucht op en ga niet naar de wc maar gewoon overal waar ik staat. Het is de natuur laten we maar zeggen en hoe harder en natter des ter meer moet ik om lachen en wie bij mijn staat geniet van mijn scheten lachen toch.
 • Tornike Adamashvili

  3 jaar geleden
  Dank u wel aan Prof.Dirk voor zeer grondige en duidelijke uitleg❤️❤️❤️❤️
 • Freddy Van de Velde

  3 jaar geleden
  Mijn grootmoeder zei , beter in de wijde wereld ,dan in de nauwe buik ◉‿◉
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. Moet je je zorgen maken over een vleesetende bacterie? “Als je wonde groot is, wordt het vechten tegen amputatie”
  PREMIUM

  Moet je je zorgen maken over een vleeseten­de bacterie? “Als je wonde groot is, wordt het vechten tegen amputatie”

  Groot is de kans dat je ooit een vleesetende bacterie in je lichaam krijgt niet: amper 4 op 1 miljoen. Maar je zult maar nét de pechvogel zijn, zoals Jelle Vossen, voetballer van Zulte Waregem. “Het is héél gevaarlijk”, zegt professor dr. Dirk Devroey (VUB). “Een op de drie mensen sterft eraan. Grijp je niet op tijd in, dan moeten er soms ledematen geamputeerd worden.” Hij legt uit op welke symptomen je moet letten en wat er gebeurt als het jou overkomt.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. 1 op de 3 werknemers doet helemaal niet aan sport: “Maar zelfs een actieve job geeft je niet het effect van een sportses­sie”
  PREMIUM

  1 op de 3 werknemers doet helemaal niet aan sport: “Maar zelfs een actieve job geeft je niet het effect van een sportses­sie”

  Meer dan een derde van de werknemers doet in zijn vrije tijd niet aan intensieve lichaamsbeweging. Zo blijkt uit een onderzoek van hr-dienstengroep Liantis bij ruim 110.000 Belgen. Opvallende vaststelling: sporten buiten de werkuren is even belangrijk voor een (actieve) bouwvakker als voor een (zittende) boekhouder. “Te veel bewegen op het werk is ook niet altijd gezond”, zegt professor Els Clays (UGent). Ze legt uit hoe je dan wel op een gezonde manier kunt sporten.