thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Is het gezond om elke dag te (hard)lopen?

In de Verenigde Staten lopen heel wat mensen warm voor een 'running streak', een soort uitdaging waarbij je elke dag moet (hard)lopen zonder ook maar een sessie over te slaan. De termijn kies je zelf. 30 dagen of drie maanden: aan jou de keuze. Maar is het eigenlijk wel een goed idee om elke dag te (hard)lopen?

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. UITGETEST. Van een spijkermat tot een massage gun: NINA-redactrices doen beroep op hippe thuiswerkgadgets

  UITGETEST. Van een spijkermat tot een massage gun: NI­NA-redactri­ces doen beroep op hippe thuiswerk­gad­gets

  Het is geen pretje om voortdurend met je hoofd gebogen te zitten over je laptopscherm. Sinds corona zijn er dan ook meer thuiswerkgadgets op de markt die beloven om je comfort te vergroten. Onze NINA-redactrices testen of de massage gun, een spijkermat en de ergonomische muis een verschil kunnen maken. “Mijn stijve pols en tintelende vingers zijn als sneeuw voor de zon verdwenen", klinkt het enthousiast. Drie ergotherapeuten vertellen welk toestel de investering waard is.