-
Volledig scherm
PREMIUM
- © Unsplash

Is een handpomp hygiënischer dan een zeepblok?

Al decennialang gaat het slecht met de verkoop van het ouderwetse zeepblok. In veel keukens en badkamers heeft het handpompje met vloeibare zeep een vaste plek ingenomen. Minder goed voor het milieu maar wel hygiënischer, vinden veel mensen. Maar is dat wel echt zo?

6 reacties

 • Ronald Van Beneden

  2 jaar geleden
  Gebruik het met sensor en vul zelf na met gewoon afwasmiddel. Reeds tiental x en gaat nog steeds goed. 5 euro voor 5 liter. Afval tot op heden niks buiten de bidons van 5 l.
 • Jean-Pierre Van Lier

  2 jaar geleden
  Wat gaan ze ons nog allemaal wijsmaken? Maakt ons een lijst wat mag en niet mag en dan zullen we beslissen of het nog de moeite is om hier op aarde nog te leven!
 • Jozef Vermeulen

  2 jaar geleden
  90% van de plastiek uit PMD wordt opgestookt samen met het restafval.
 • Ludo Broeders

  2 jaar geleden
  Wat een gezever alweer, hoe gezonder je leeft hoe minder je bent gewapend tegen al de nieuwe ziektes welke opduiken door onze (zegezonde) tegenwoordige levensstijl. 300 gram groenten en 2 stukken fruit , wie kan dat nog betalen... leef maar eens als een een alleenstaande gepensioneerde, met een boterham met choco thuis ben ik er al mee tevreden. Al de verworven luxe neem je toch niet mee in je graf...
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Hoe? Ik wist niet dat Fostplus zijn PMD in zee, of op een stortplaats, dumpte. Mij is verteld dat al die plastiek gerecycleerd werd en opnieuw gebruikt. Dat men elders in de wereld er vierkant de voeten aan veegt dat kan wel zijn, maar ga ze dan ginder een beetje de les spellen in de plaats hier de mensen een onterecht schuldgevoel aan te praten.