Volledig scherm
PREMIUM
© Carline Vandercruyssen

Is een dure matras beter voor je rug? En kies je voor een hard of zacht exemplaar? Een rugspecialist legt uit

Acht op de tien Belgen krijgen ooit te maken met rugpijn. “Een goede matras kan de klachten niet oplossen, maar wel verlichten”, aldus Dr. Mahieu, rugspecialist in het AZ Monica. Hij vertelt waarop je moet letten bij de aankoop van een nieuwe én welke het best en het slechtst zijn voor je rug.

 1. Op de rug, zij of buik: slaapexpert Annelies Smolders legt uit waarom we een favoriete slaaphouding hebben (en wat de beste is)
  PREMIUM

  Op de rug, zij of buik: slaapex­pert Annelies Smolders legt uit waarom we een favoriete slaaphou­ding hebben (en wat de beste is)

  De ene kan de weg naar dromenland pas vinden als die op z’n rug ligt als een mummie. De ander ligt liever als een zeester of opgerold als een foetus. Iedereen heeft zo wel een favoriete slaaphouding. Hoe komt dat eigenlijk? Slaapexpert Annelies Smolders geeft tekst en uitleg, en vertelt wat een koppel moet doen als er gevochten wordt om een specifieke kant van het bed. “Meestal slapen vrouwen het liefst zo ver mogelijk van de deur. Wellicht een restant van ons holbewonersverleden.”
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?