Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Is dagelijks sporten wel zo gezond? Een sportarts geeft uitleg

Geen Start to Run, maar een marathon. Niet 3 keer per week naar de gym, maar elke dag in het zweet ... Steeds meer mensen kunnen haast niet zonder sport. Maar is dagelijks sporten wel zo gezond? Wij vroegen het aan sportarts Kris Peeters. 

2 reacties

 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Het gaat dus eigenlijk over het verschil tussen verantwoord sporten en overdrijven... Immers wie op fietsafstand van het werk/school woont... sport ook quasi dagelijks. Wie bvb op 50km van het werk woont... overdrijft. Wie een ondanks een blessure blijft sporten... overdrijft.
 • De Waen Luc

  4 jaar geleden
  aha daarom sterven sporters jonger dan niet sporters
 1. Wanneer kan het netvlies van je oog plots scheuren?
  PREMIUM

  Wanneer kan het netvlies van je oog plots scheuren?

  Als je op NPO1 de avonturen van Erik Van Looy in de Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens’ volgt – hij is er geen quizmaster, wél deelnemer – , zal je het gemerkt hebben: in zijn tweede aflevering droeg hij een ooglapje. De reden van het ongemak? Erik moest onder het mes omdat het netvlies van zijn oog gescheurd was. Hoe kan dat gebeuren en hoe behandel je dat? Dr. Joachim Van Calster, oogarts in het UZ Leuven, geeft meer uitleg: “Bijziendheid is een belangrijke factor die het risico op netvliesloslating verhoogt.”
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezondheidsvoordelen op

  Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezond­heids­voor­de­len op

  Langdurig zitten is ongezond. Het is gelinkt aan allerhande lichamelijke kwalen en ziekten zoals overgewicht, kanker, hart- en vaataandoeningen… Niet voor niets noemt men zitten het nieuwe roken is. Maar volgens de wetenschap kan je die schadelijke gezondheidseffecten verminderen door één simpele gewoonte te introduceren. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.