-
Volledig scherm
- © Getty Images/Cultura RF

Influencers doen massaal aan ‘bilnaad zonnen’. Is dat ook gezond?

We schreven eerder deze week al dat er een nieuwe trend is onder de influencers. Perineum sunning, of simpelweg: bilnaad zonnen. Ja, u leest het écht juist. Mensen vinden het fijn om met hun billen in de zon te liggen. Maar heeft dat ook echt nut? Wij vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis. 

13 reacties

 • Carlos Simonis

  1 jaar geleden
  Sommigen bleken hun bilnaad , anderen laten het bruinen. Wie is er nu gek ?
 • Joske Zeeuw

  1 jaar geleden
  De "sterretjes"kijkers gaan goed verkopen.
 • Lode Lemmens

  1 jaar geleden
  Die influencers kunnen hun idioterie steken waar het zonlicht niet schijnt.
 • Eddy VL

  1 jaar geleden
  Als ze daardoor meer volgers krijgen en dus meer centjes kunnen binnenrijven hebben ze groot gelijk. Idioterie ten top. Hopelijk wordt geen algemene trend. Het zal nogal een zicht worden als er zo regelmatig een hoop ligt te zonnen.
 • Ron Leclerc

  1 jaar geleden
  Hiermee wordt duidelijk aangetoont dat je de onozelaars van tegenwoordig gelijk wat kunt wijsmaken. Hoe meer ze op hun GSM kijken hoe dwazer ze worden.
 1. Bodypositivity maakt plaats voor 'bodyneutrality': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Bodypositi­vi­ty maakt plaats voor 'bodyneutra­li­ty­': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”

  “Kunnen we onze lichamen alsjeblief normaliseren?”, roept popster Billie Eilish op. Ze pleit voor bodyneutrality, niet te verwarren met het populaire bodypositivity. Je aanvaardt je lijf zoals het is en focust meer op hoe het voor je zorgt. Dat is nog bevrijdender en geeft nog meer rust, vinden lingerie-ontwerpster Murielle Scherre, plussize blogster Marianne Nykjaer en styliste en actrice Hilde Destoop. “Heb ik een baaldag, dan word ik echt niet gelukkiger van die ‘hiep hiep hoera bodypositivity’-beelden.” Psychologen Gudrun Hespel en Liesbeth Woertman leggen uit hoe het precies werkt, neutraal zijn over je lijf. “Zie het als spiegeloverstijgend.”
 1. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den

 2. Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis
  Play

  Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis