In 10 dagen puur en lichter met Pascale Naessens.
Volledig scherm
PREMIUM
In 10 dagen puur en lichter met Pascale Naessens. © RV

In 10 dagen puur en lichter met Pascale Naessens: “Al na enkele dagen voel je je energieker”

Wat we vandaag weer moeten klaarmaken? Geen nood: de volgende tien dagen kookt Pascale Naessens voor u. Op onze vraag stelde zij een menu samen, van ontbijt tot avondmaal — zonder snelle koolhydraten én met veel fruit, groenten én zelfs vetten. Zo kan u zelf letterlijk aan den lijve ondervinden welk verschil de keuken van Pascale kan maken: “Wie mijn uitdaging aangaat, zal zich al na enkele dagen energieker, gelukkiger en gezonder voelen”, garandeert Pascale. Haar tien redenen om deel te nemen aan de Puur & Lichter Challenge.

8 reacties

 • an van den put

  3 jaar geleden
  ik heb ze nergens zien koken
 • Line B

  3 jaar geleden
  Pascale is een van de enige die echt gezonde eetgewoonten aanleert, in elk boek staan de principes uitgelegd, je hoeft ze niet allemaal te hebben. Alle anderen die diëten promoten, willen alleen maar geld verdienen, je wordt nooit beter van Weight watchen en dergelijke...... en ga zelf je groenten en fruit kweken....
 • daisy caverneels

  3 jaar geleden
  Nog nooit gehoord gehoord over koolhydraat arm eten. Da bestaat al langer als da zij haar boekskes schrijft, en mag zij da wel doen want normaal iemand da niks van voeding weet en kent schrijft geen boekskes of was ze jaloers op al die koks. Ze heeft gewoon ideeën gepikt dat al bestonden en verkoopt ze als haar ideeën. Ik koop ze niet en luister alvast niet naar haar want haar eten kost voor 1 maaltijd meer als ik eet op een hele dag
 • censor

  3 jaar geleden
  "Puur" hoe voelt dat aan ?
 • Herman Valaert

  3 jaar geleden
  dat weet een pas geboren kind - man man - wie trapt hier nog in ??? Er zullen altijd mensen zijn : die blijven roken/blijven drinken/blijven eten en die niet luisteren naar Pascale Naessens ... Ik luister ook niet , want ik rook niet ik drink met mate en ga af en toe eens lekker op restaurant en mijn vrouwtje kookt als de beste , maar niet uit een boek van Pascale. Daaaaaaaaag
 1. Hulpverlener Koen (38) weet wie coke gebruikt en waarom: “Een chirurg die snuift om de job vol te houden? Ja, dat hebben wij hier al gezien”
  PREMIUM

  Hulpverle­ner Koen (38) weet wie coke gebruikt en waarom: “Een chirurg die snuift om de job vol te houden? Ja, dat hebben wij hier al gezien”

  Nergens in Europa worden er meer restanten van cocaïne in het rioolwater teruggevonden dan in Antwerpen. Het is geen koppositie om trots op te zijn. En als je de krantenberichten van de voorbije weken mag geloven, lijkt de drug wijdverspreid, maar is dat wel zo? En wat doet het nu precies met de gebruiker? “Het is simpel, helaas. Drugs verwoesten je leven en dat van iedereen rondom jou”, zegt hulpverlener Koen (38), die zelf achttien jaar verslaafd was, in Dag Allemaal.
 1. “In ons land loopt bijna iedereen in de winter risico op een vitamine D-tekort”: welk supplement is een goede keuze? 20 soorten vergeleken
  PREMIUM

  “In ons land loopt bijna iedereen in de winter risico op een vitamine D-te­kort”: welk supplement is een goede keuze? 20 soorten vergeleken

  Door een gebrek aan zonlicht hebben zeven op de tien vrouwen en negen op de tien mannen tijdens de herfst en winter een verhoogd risico op een vitamine D-tekort. Moeten we dan allemaal massaal vitaminesupplementen slikken? En waarom is vitamine D zo belangrijk? Voor wie graag een supplement wil nemen, namen we ook twintig merken uit diverse winkels onder de loep.
 2. “Over 2 jaar kunnen we ook de moeilijkst behandelbare tumoren aanpakken”: wordt flashtherapie de grote doorbraak in kankerbehandeling? En hoe werkt het?
  PREMIUM

  “Over 2 jaar kunnen we ook de moeilijkst behandelba­re tumoren aanpakken”: wordt flashthera­pie de grote doorbraak in kankerbe­han­de­ling? En hoe werkt het?

  Is flashtherapie, heel kort bestralen met een hoge dosis, de sleutel tot succesvollere behandeling van tumoren? Het eerste onderzoek is alvast veelbelovend. “Niet alleen is de impact op de tumor minstens even groot als bij een gewone bestraling, er is minder schade aan omliggende organen én het is goedkoper, omdat één tot twee sessies volstaan. ”, zegt radiotherapeut-oncoloog Piet Dirix (UZA) in De Morgen.
 3. Kan je een tatoeage laten verwijderen, doet het pijn en hoeveel kost het? Dermatoloog: "Ik beloof een patiënt nooit dat de tattoo helemaal weg zal zijn”
  PREMIUM

  Kan je een tatoeage laten verwijde­ren, doet het pijn en hoeveel kost het? Dermato­loog: "Ik beloof een patiënt nooit dat de tattoo helemaal weg zal zijn”

  Bezint eer ge begint, vertaalt zich in dermatologenmiddens als ‘think before you ink. Wie een ongewenste tattoo wil laten verwijderen, staat heel wat (dure) sessies bij de dermatoloog te wachten. “Om een tattoo te verwijderen betaal je al snel meer dan 1.000 euro. Het bedrag hangt af van de grootte”, zegt dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe (UZ Gent). Zij legt uit hoe je een tattoo veilig kunt laten weghalen, welk resultaat je mag verwachten en voor welke soort tekeningen een verwijdering haalbaar is.
 4. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.