Pascale Naessens.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascale Naessens. © rv

“Ik eet volgens jouw methode, maar ik vermager niet”: Pascale Naessens beantwoordt al je vragen over haar voedingspatroon

Vanaf 24 augustus tot en met 2 september kookt Pascale Naessens voor jou. Op onze vraag stelde zij een menu samen, van ontbijt tot avondmaal — zonder snelle koolhydraten én met veel fruit, groenten én zelfs vetten. Dat het onderwerp leeft, bewijzen de ruim 500 vragen die onze lezers aan Pascale stelden. Wij maakten een selectie van de onderwerpen die het meest terugkomen. Vandaag: hoe kan ik (meer) gewicht verliezen?

24 reacties

 • Christine Herremans

  3 jaar geleden
  Al degene die zo mager worden als PASCALE en SANDRA BEKARI wees maar zeker dat die sporten .
 • Polutnik Ronald

  3 jaar geleden
  Gewoon wat minder eten en minder alcohol drinken en wat wandelen en fietsen elke dag , en je zult wel afvallen zonder al die kookboekjes en regimes . En dat is alles .
 • Robert De Meulder

  3 jaar geleden
  En de verkoop van die pruts boeken over het dieet gaat gewoon door.Wat Pascale en co allemaal uit hunne teen zuigen grenst aan het ongelooflijke.Gewoon uit uwe luie zetel komen en alle dagen een uur aan een degelijke snelheid wandelen en ge hebt die fabelboekskes niet nodig.
 • Catherine Segers

  3 jaar geleden
  Wij eten gewoon veel te veel, doe een paar dagen met veel minder
 • Sonny Breugelmans

  3 jaar geleden
  Zoals sommigen hier onder zeggen, het is heeeeeeel simpel. Tel je calorieën! Probeer 500 kcal minder te eten dan je nodig hebt en je gaat automatisch gewicht verliezen, dit is zelfs zo als je ongezond voeding eet! Weet wel: als je 1 kilo puur vet wilt verliezen moet je minstens 9000 kcal verbranden!! Met een tekort van 500 kcal per dag verlies je ongeveer 1,5 kilo per maand! Vergeet al die boeken en recepten, gewoon kcal tellen en de rest komt vanzelf.
 1. “Een marathon of stomende vrijpartij zit er de eerste weken na de ingreep niet in”: wat zijn de risico’s van een liposuctie? En hoe snel herstel je?
  PREMIUM

  “Een marathon of stomende vrijpartij zit er de eerste weken na de ingreep niet in”: wat zijn de risico’s van een liposuctie? En hoe snel herstel je?

  De Belgische vrouw Helveh A. (38) trok richting Turkije om een liposuctie uit te laten voeren. Achteraf kwam ze van een koude kermis thuis toen ze in ruil voor de ingreep niét haar droomlichaam, maar wel blauwe plekken, littekens en urineproblemen kreeg. Wat zijn de risico’s van zo'n liposuctie? Wat kan je doen als die misloopt? En welk prijskaartje hangt eraan vast? Plastisch chirurg Filip Thiessen: “In extreme gevallen overlijden patiënten zelfs.”
 2. Hoe kan je koortsblaasjes wegkrijgen? En wat mag je zeker niét doen?
  PREMIUM
  Getest

  Hoe kan je koorts­blaas­jes wegkrijgen? En wat mag je zeker niét doen?

  Niets vervelender dan een koortsblaasje rond je mond: bijna 100 procent van de Belgen is besmet met HSV-1, het virus verantwoordelijk voor dit pijnlijke rode vlekje. Je vindt overal heel wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes of antivirale crèmes die een koortsblaas zouden kunnen genezen, maar wat helpt écht? Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey bespreekt 6 populaire middeltjes en scheidt feiten van fabels: “Na een eerste besmetting blijft het virus levenslang in je lichaam.”
 1. Moet je je zorgen maken over een vleesetende bacterie? “Als je wonde groot is, wordt het vechten tegen amputatie”
  PREMIUM

  Moet je je zorgen maken over een vleeseten­de bacterie? “Als je wonde groot is, wordt het vechten tegen amputatie”

  Groot is de kans dat je ooit een vleesetende bacterie in je lichaam krijgt niet: amper 4 op 1 miljoen. Maar je zult maar nét de pechvogel zijn, zoals Jelle Vossen, voetballer van Zulte Waregem. “Het is héél gevaarlijk”, zegt professor dr. Dirk Devroey (VUB). “Een op de drie mensen sterft eraan. Grijp je niet op tijd in, dan moeten er soms ledematen geamputeerd worden.” Hij legt uit op welke symptomen je moet letten en wat er gebeurt als het jou overkomt.
 2. We nemen te veel slaappil­len: wat zijn de risico’s? En wat kan je doen als je écht niet kunt slapen?
  PREMIUM

  We nemen te veel slaappil­len: wat zijn de risico’s? En wat kan je doen als je écht niet kunt slapen?

  1 op de 10 volwassen Belgen neemt op regelmatige basis een slaapmiddel, zo blijkt uit cijfers van Sciensano. Het aantal daalt, maar is nog steeds veel te hoog. Om die reden worden vanaf 1 februari apothekers ingezet om het slaapmiddelengebruik bij hun klanten te helpen afbouwen. Johan Verbraecken van het UZA-slaapcentrum en neuroloog Steven Laureys leggen uit hoe verslavend slaappillen zijn en hoe je van je slaapproblemen af kan geraken. “Let op met melatonine op eigen houtje te nemen, als je het fout gebruikt, verstoor je je bioritme nog méér.”