Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Iedereen allergisch: “Ik zie zelfs patiënten van 80 jaar die plots een allergie hebben”

“Ik ben allergisch aan álles.” Overdrijven kan hij, Mark Wahlberg. Maar hij maakte zonet iets heel herkenbaar mee. De Amerikaanse acteur liet zich testen en heeft blijkbaar een allergie ontwikkeld aan een resem zaken, zoals gras, hondenhaar en huisstofmijt. Waarom kan je uit het niets een loopneus en jeukende ogen krijgen van pollen? En belangrijker: kan je het voorkomen en genezen? We vroegen het aan professor en allergoloog Didier Ebo (UZA en Jan Palfijn Gent).

6 reacties

 • Michel Maes

  3 maanden geleden
  De enige reden dat we meer allergieën hebben is de algemene toename van vervuiling (lucht, cosmetica, chemicaliën, water, enz). Heeft niks te maken met netter zijn...
 • carla minten

  7 maanden geleden
  Mijn moeder van 90, die langs ons woont is nog maar sinds een drietal jaar allergisch voor pollen van bomen en grassen. Zielig om te zien én horen hoor. Alle begrip voor de biodiversiteit, maar bermen mogen niet gemaaid worden, onkruid tiert welig, ... een duurzame oplossing zou welkom zijn.
 • karin verwimp

  7 maanden geleden
  Poets nog maar wat meer met produkten met een ontsmettingsmiddel er in verwerkt, dan kan je straks nergens meer tegen. Maar dat mag niet gezegd worden.
 • Georgette Vanoverbeke

  7 maanden geleden
  Enkele jaren terug had ik verschillende allergieën waarop ik toen werd getest , na enkele bezoeken bij een Kinisioloog ben ik daar gelukkig volledig vanaf.
 • Catherine Aerts

  7 maanden geleden
  Ik heb zowel een honden-als kattenallergie en toch heb ik beide in huis. Zolang ze niet in de buurt van mijn gezicht komen en ik de krabpaal regelmatig stofzuig heb ik geen problemen. En ja, de mensen zijn te proper. Hier in huis wordt geleefd, het is geen toonzaal en dat hoeft ook niet. Enkel mijn aanrecht en wc worden met Dettol gepoetst, de rest gewoon met water en zeep.
 1. Start fris de dag met 5 makkelijke yoga-oefeningen die je lichaam stretchen en ontspannen

  Start fris de dag met 5 makkelijke yo­ga-oefeningen die je lichaam stretchen en ontspannen

  Yoga vermindert stress, verbetert je bloedcirculatie en doet je hart- en bloedvaten goed. Een heerlijke toevoeging aan je ochtendroutine? Reken maar van yes. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt, bestaat yoga niet alleen uit moeilijke posities waarvoor je erg lenig moet zijn. Deze stretchoefeningen ontspannen je lichaam en geest en zijn goed voor iédereen, of je nu een beginner of een ervaren yogi bent.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo