Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Huidkanker in België: stijging van bijna 350% in 12 jaar

Het gevecht tegen huidkanker … begint in je hoofd. Met die slogan lanceert Euromelanoma zijn jaarlijkse preventiecampagne. Huidkanker is niet alleen de meest voorkomende vorm van kanker in België, het aantal nieuwe patiënten blijft jaar na jaar ook sterk stijgen. Uit onderzoek blijkt dat uitstel- en ontkenningsgedrag de succesvolle behandeling van huidkanker vaak in de weg zit.

9 reacties

 • Matthias Verbeure

  2 jaar geleden
  Komt door de elektromagnetische straling van draadloos apparatuur, telecom antennes. In 2008 gemiddeld rond 0,6 volt per meter en nu nagenoeg overal 6 volt per meter met pieken tussen 10 en 20 volt lokaal. We moeten terug naar gemiddelde waardes zoals tussen 2007 en 2008. Ergens tussen 0,25 tot 0,6/0,75 volt voor buitenhuis op piekmomenten. Binnenhuis zou men altijd tussen 0,04 en 0,1v moeten regristreren.
 • Carla Van Geel

  3 jaar geleden
  Men kan zich ook afvragen of met giftige stoffen bewerkte kleding hier iets mee te maken heeft. Documentaires hebben aangetoond dat spotgoedkope kleding geproduceerd wordt op een niet zo gezonde manier. Zelfs na wassen zijn sommige ongezonde stoffen niet verdwenen. Er moet meer controle komen en selecties van wat toegelaten is te importeren of niet.
 • Hans Schoen

  3 jaar geleden
  Mensen gaan zich verbrandden vooral tijdens vakanties. Maw uren id zon te zitten. Iets wat je nooit zal zien als iemand uit een zonnecenter komt. De systemen en lampen worden telkens aangepast. Zonnebankuitbaters doen er alles aan om in orde te zijn met de nieuwste wettelijke bepalingen. Kost een bom geld trouwens. Bovendien krijg je ook kans op huidkanker door olie in je voeding, pillen en cremes op je huid, parfums, alcohol, roken, vervuilde lucht.
 • David Vlaeminck

  3 jaar geleden
  Ik ga ook op controle bij de dermatoloog, ik mag ten vroegste binnen twee maanden gaan... Je moet er dan snel bij zijn?
 • erik ramaekers

  3 jaar geleden
  Niet langer dan 20 minuten in de zon zitten is nog steeds de beste tip.