THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Hortensia's roken: onschuldige flowerpower of gevaarlijk gif?

Van tijd tot stond duiken ze op: de verhalen dat hortensia's rookbaar zijn en je er high van zou worden. Met geplunderde tuinen en parken tot gevolg. Toch is het roken van de plant niet zo onschuldig als eerst gedacht.

 1. Stralen ondanks straling: met deze producten leg je je huid in de watten tijdens een kankerbehandeling

  Stralen ondanks straling: met deze producten leg je je huid in de watten tijdens een kankerbe­han­de­ling

  Oktober is borstkankermaand. Niet alleen verandert de ziekte je leven, ook de behandeling is ingrijpend. Liefst tachtig procent van de patiënten ondervindt neveneffecten: haarverlies, jeuk, een droge en gebarsten huid, branderigheid, ontstoken nagels en/of kloven. Gelukkig kan de juiste cosmetica soelaas bieden. Want verzorgen en smeren kan een wereld van verschil maken. Beautyredactrice Sophie overloopt enkele topproducten.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.