Volledig scherm

Hoofdpijn door seks? Het komt vaker voor dan gedacht

Extreme hoofdpijn tijdens of na een vrijpartij komt vaker voor dan je denkt, vooral mannen kampen hiermee. Er rust tevens een taboe op het onderwerp, heel wat patiënten zijn vaak te beschaamd om dit met hun dokter te bespreken. De wetenschap weet overigens ook nog zeer weinig over de aandoening.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Studie brengt het gebruik van anticonceptiemiddelen wereldwijd in kaart (en het populairste middel zal je waarschijnlijk verbazen)

  Studie brengt het gebruik van anticoncep­tie­mid­de­len wereldwijd in kaart (en het populair­ste middel zal je waarschijn­lijk verbazen)

  Er zijn heel wat verschillende manieren om zwangerschappen te voorkomen. Of je nu gaat voor sterilisatie, het klassieke condoom, een spiraal of de pil, dat hangt allemaal af van waar je woont. Dat blijkt uit een nieuwe studie van gezondheids- en schoonheidswinkel Superdrug. Zij brachten de verschillende manieren om zwangerschappen te voorkomen wereldwijd in kaart.