Volledig scherm
© Thinkstock

Hoeveel slaap heb jij nodig? Zo bereken je het zelf

slaapEr zijn leukere dingen dan iedere ochtend een halve meter omhoog vliegen door je wekker. Keer op keer vervloek je jezelf dat je niet gewoon rustig zelf kan ontwaken vóór dat ellendige geluid je uit je bed loeit. Wel, dat kan dus echt gewoon. Je moet alleen weten hoeveel slaap je eigenlijk nodig hebt. En het goede nieuws: dat bereken je makkelijk zelf.

16 reacties

 • Nico Demus

  3 jaar geleden
  ,En hoeveel kostte dit nutteloos onderzoek ? Ik denk als we dit zouden weten ons slaapgemiddelde onmiddelijk met een uur vermindert
 • Geert Matthys

  3 jaar geleden
  Trage nieuwsdag?
 • F Peeters

  3 jaar geleden
  Waar de boekjes zich toch mee zig houden. Ik sta elke dag al 50 jaar op om 05.00 u en van meestal slapen om 22.00 u. Een wekker heb ik niet, ben gewoon van vroeg op te staan.
 • Bart Van Ransbeeck

  3 jaar geleden
  ik verdraag geen licht meer s avonds , is die flatscreen lichtbak ook te fel, velen van ons zitten heel de dag voor pc , s'avonds in ledlichten en grote tv's , imho is wat je dagaktiviteit is, groot impakt en ook wat je eet !!! zeker werkt met metabolisme van een 40er anders dan 20er, en raden ze in chinese geneeskunde aan om s'avonds als een 'arme' te eten dus heel weinig voor ouderen...vermits je niks meer verbrandt zetten onverteerde voedselresten zich om in gifstoffen, afval.....
 • valerie gyssens

  3 jaar geleden
  20 jaar stewardess dus nul bioritme, nu al vier maanden thuis door zwangerschap en slaap nog steeds niet. Misschien best want nog veel slapeloze nachten op komst!
 1. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt

 2. Aanhangwagen gaat overkop na slippartij
  Play

  Aanhangwa­gen gaat overkop na slippartij