Volledig scherm
© Foto door j on via Unsplash

Hoe sushi eten, kan helpen tegen droge ogen

We kijken urenlang naar onze telefoons, computers en tablets, zowel thuis als op het werk. Al dat gestaar naar schermen zorgt ervoor dat we onze ogen gedurende langere periodes openhouden, oftewel we knipperen minder met onze ogen. Hierdoor verdampt ons oogvocht eerder en dit heeft droge ogen als gevolg. Onderzoek toont aan dat sommige voeding soelaas biedt.

0 reacties

 1. De gezonde gewoontes van comedian Soe Nsuki (32): “Voor ik het wist, dronk ik alcohol na elke show. Nu drink ik bijna nooit meer”
  PREMIUM

  De gezonde gewoontes van comedian Soe Nsuki (32): “Voor ik het wist, dronk ik alcohol na elke show. Nu drink ik bijna nooit meer”

  Soe Nsuki (32) is een ‘griet’ die met van alles bezig is: stand-upcomedy, breakdance, deejayen en formats schrijven voor series, zoals ‘De Shaq’ op één. Hoe houdt ze zo’n druk leven vol? Ze onthult ons haar vier belangrijkste gezonde gewoontes. Van veel water drinken tot véél knuffelen. “Mijn brein neigt sneller naar het positieve dan naar het ­negatieve. Ik zie het komische in van klagen over alledaagse problemen.”
 2. Nieuwe Adidas-campagne wil fitnessindustrie inclusiever maken: “Het is een giftige omgeving die vrouwen onzeker maakt”

  Nieuwe Adi­das-campagne wil fitnessin­du­strie inclusie­ver maken: “Het is een giftige omgeving die vrouwen onzeker maakt”

  Langzaam maar zeker weet de fitnessindustrie zich uit haar spandex keurslijf van maatje 34 te wurmen. Voorloper is sportmerk Adidas, dat in hun gloednieuwe ‘Watch Us Move’-campagne vrouwen met alle vormen en maten in de spotlights zet. Bodypositive yoga-activiste Jessamyn Stanley is een van de gezichten. In een industrie die zo vetfobisch is, is meer inclusiviteit broodnodig, zegt ze. “Je krijgt het gevoel dat je er op een bepaalde manier moet uitzien om aan sport te mogen doen.”
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"