Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Hoe meditatie-apps ons net meer stress bezorgen

Even rust opzoeken na een drukke dag met een mindfulness-app? In het slechtste geval bezorgt zo’n virtuele meditatiesessie ons net met meer stress. “Perfectionisten willen de oefeningen té perfect doen. Zo wordt het een extra stressfactor.” 

0 reacties

 1. Grijpen 1,5 miljoen Belgen te snel naar cholesterolverlagers? "Overgebruik bij groep die nooit een cardiovasculair probleem had"
  PREMIUM

  Grijpen 1,5 miljoen Belgen te snel naar choleste­rol­ver­la­gers? "Overge­bruik bij groep die nooit een cardiovas­cu­lair probleem had"

  1,5 miljoen Belgen nemen een pilletje tegen te hoge cholesterol. Op die manier hopen ze hun kans op een infarct, beroerte of overlijden te laten dalen. Volgens het Federaal Kenniscentrum voor de Volksgezondheid is dat niet altijd terecht en zou een aanpassing van de levensstijl in veel gevallen effectiever zijn. Cardioloog Ernst Rietzschel (UZ Gent) nuanceert dat: “Er is meer onder- dan overgebruik van statines.”
 2. Evenveel blingbling als een piercing, evenveel effect als acupunctuur. Wat is ‘ear seeding’?

  Evenveel blingbling als een piercing, evenveel effect als acupunc­tuur. Wat is ‘ear seeding’?

  Ear seeding, ken jij dat? Het fenomeen bestaat al meer dan 4.000 jaar, het zou werken tegen stress of rugpijn en begint nu wereldwijd op te komen. Ter illustratie: volgens modebijbel Vogue is het een van de nieuwste wellnessbehandelingen en op Instagram werd de hashtag #earseeds al meer dan 12.000 keer gebruikt. Acupuncturist Peter De Vilder legt haarfijn uit wat het is. “Het is handiger dan voetreflexologie én het effect blijft langer dan bij acupunctuur.”