thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Hoe kies je een kaars die niet schadelijk is? Drie dingen waar je op moet letten

Eén van de voordelen van dit gure herfstweer is dat we onze voorraad kaarsen en knusse dekentjes weer kunnen bovenhalen. Domper op de gezellige feestvreugde: kaarsen bevatten vaak vervuilende stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en het milieu. Waar let je op bij de aanschaf van een kaars? Well and Good geeft tips. 

8 reacties

 • Gerarda Joosten

  5 jaar geleden
  De buitenlucht bij ons in de woonwijk is zo verpest door wat sommigen in hun allesbrander stoken, dat de binnenlucht sowieso gezonder is en doe mij dan maar een kaarsje af en toe.
 • Ferdinand Engelbeen

  5 jaar geleden
  Alle brandende kaarsen zijn ongezond, simpelweg omdat ze aan veel te lage temperatuur branden met in de vlam zelf veel te weinig zuurstof - vandaar de gele vlam, dat is roet dat oplicht door de hitte. Dat roet verspreidt zich door de hele kamer. Er is nauwelijks verschil in giftigheid van roet of het nu van "natuurlijke" of petroleum ingrediënten komt, in beide gevallen wordt je hele kamer zwart...
 • Philip Eelen

  5 jaar geleden
  En toch is dit goeie raad : bij mij thuis sloeg alles wat van wit hard plastic was en in de keukenkasten stond zwart uit (zoals mixer, keukenrobot etc...). Daardoor tekende de binnenkant van de keukenkasten ook zwart af. Na het hele luchtcirculatiesysteem te hebben laten controleren door een expert, bleek de oorzaak : geurkaarsen van Ikea. Je ziet het niet, maar de lucht in je huis hangt vol laatst met, en het luchtcirculatiesysteem doet de rest...
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  En plaats ze ook niet in de badkamer...badkuip want de warmte van het water genereert stoom en de vlammen hebben zuurstof nodig waardoor A en B samen zorgen voor weinig zuurstof... Allicht zijn de giftige geurkaarsen minder giftig dan alle dagen tabaksrook...
 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  5 jaar geleden
  We zullen in het museum achter fakkels en olielampen gaan. ...
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.