Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Karl Bruninx

Het goede voornemen om gezonder te leven dit jaar? Sandra Bekkari legt uit hoe je dat aanpakt: “Drastische veranderingen zijn een succesrecept om te falen”

De absolute nummer één van goede voornemens bij de start van het nieuwe jaar is een gezondere levensstijl: afvallen, sporten, evenwichtiger eten … Voedingsdeskundige Sandra Bekkari helpt met haar coachingprogramma Change for Good iedereen die goede voornemens waar te maken. “Met een haalbaar stappenplan en wat extra motivatie lukt het zéker.”

2 reacties

 • johan ruell

  2 weken geleden
  Ben 60 jaar juist geworden, vroeger ook gerookt tot 47 jaar, gestopt van de ene dag op de andere na een longontsteking, ben daarna verdikt maar gezien ik 3-4 keer per week 6-8 kilometer ga lopen, nu nog altijd op gewicht. Daarvoor veel gevoetbald van jongsaf aan. En veel groenten en fruit en dan komen de meesten er wel. Maar ja, niet iedereen heeft karakter.
 • Jean De Grande

  2 weken geleden
  ja ja, zo heb ik er al honderden weten falen. Geleidelijk minderen is de pest. Gewoon stoppen en een beetje karakter hebben is de enige manier. Ik ben zo gestopt met roken (2 pakjes per dag) en met alcohol.
 1. Een detoxkuur tijdens de feestdagen: goed voor je lijf of niet? Diëtiste Sanne Mouha onthult hoe je het wél doet
  PREMIUM

  Een detoxkuur tijdens de feestdagen: goed voor je lijf of niet? Diëtiste Sanne Mouha onthult hoe je het wél doet

  Detoxen door enkele dagen niet veel meer dan sapjes of smoothies te consumeren: door popster Lizzo kwam het vorige week weer uitvoerig in het nieuws. Klinkt ook best interessant, je lichaam kunnen ‘ontgiften’. Zeker tijdens de feestdagen, wanneer we de ene na de andere copieuze maaltijd verorberen. Maar is een detoxkuur daar de beste methode voor? Of zijn er gezondere manieren om je lichaam de komende weken in vorm te houden? Diëtiste Sanne Mouha onthult haar favoriete ‘detox’-methodes. “Liever een dag vol feestmalen dan een vijfgangenmenu op een uur.”
 2. Geen indigestie tijdens de feestdagen? Sandra Bekkari vertelt hoe je in 4 makkelijke stappen gezonder eet én deelt haar gezonde guilty pleasures
  PREMIUM

  Geen indigestie tijdens de feestdagen? Sandra Bekkari vertelt hoe je in 4 makkelijke stappen gezonder eet én deelt haar gezonde guilty pleasures

  De truc tegen indigestie tijdens deze feestdagen? Tussen kerst en nieuw gezond eten. En nee, gezond hoeft niet saai te zijn. Leg dat strenge stemmetje in je hoofd gerust het zwijgen op. Deze eindejaarsperiode mag je milder worden: voor jezelf én je eetgewoonten. Hoe? Deze tips en gezonde receptjes van Sandra Bekkari helpen je op weg. “Als je nu één ding uit je eetpatroon schrapt, laat het dan het gekke idee zijn dat je ‘geen koolhydraten mag eten’.”
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"