thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Het beste moment om je goede voornemens-dieet te starten (het is niet januari)

Je goede voornemens zijn nog geen week uitgesproken, en toch ben je al meermaals in de koekjestrommel en de zak chips gedoken? Geen zorgen, januari was toch niet het beste moment om met een dieet te beginnen. We zijn immers voorgeprogrammeerd om in de winter meer te eten. Allesbehalve een gebrek aan wilskracht dus.

 1. “Na de besmetting kan het weken of maanden duren voor je zelf de symptomen ziet”: expert legt uit hoe je genitale wratten behandelt en geneest
  PREMIUM

  “Na de besmetting kan het weken of maanden duren voor je zelf de symptomen ziet”: expert legt uit hoe je genitale wratten behandelt en geneest

  “Het gaat om een uitstulping, een uitwas, soms een kleine bloemkoolvorm, en tenzij er een infectie bovenop komt, kan je duidelijk het verschil zien met een pukkel, zweertje of een herpesblaasje.” Dr. Eric Florence, hoofd van de Hiv/Soa-kliniek (ITG) heeft het over de vaakst voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa): genitale wratten en wat je er tegen kan beginnen.
 2. Na veelbelovende cijfers in Nederland: dit zijn de overlevingskansen per type kanker in ons land

  Na veelbelo­ven­de cijfers in Nederland: dit zijn de overle­vings­kan­sen per type kanker in ons land

  Nederlandse wetenschappers publiceerden deze week indrukwekkende cijfers over de overlevingskansen bij kanker. Die is de afgelopen 30 jaar voor heel wat types sterk gestegen. Maar hoe zit het in België? Maken wij ook zo’n vooruitgang? Wij lijsten samen met de Stichting Kankerregister enkele kankers op en schetsen hun evolutie. “Voor pancreaskanker blijft de prognose slecht.”