Instagram
Volledig scherm
PREMIUM
© Instagram

Gwyneth Paltrow raadt dieet aan om te herstellen van corona. Maar hoe gezond is het? “Na een ziekte heeft je lichaam de juiste voeding nodig”

Gwyneth Paltrow krijgt de wind van voren. Om te herstellen van Covid-19 raadt ze iedereen die het wil horen haar nieuwe dieet aan. Suikervrij en keto, met uitsluitend plantaardige voedingsmiddelen. Daarnaast doet ze ook aan vasten. Gwyneth werd bekend als actrice, maar ontpopte zich de laatste jaren tot een echte gezondheidsgoeroe, waardoor ze een zekere geloofwaardigheid vergaarde. Maar is het dieet dat ze aanraadt wel zo gezond? We vroegen het aan diëtiste Sanne Mouha. 

 1. Robbe en Laura openen uniek restaurant in Gent: “Geef ons je lengte en gewicht door, wij zeggen hoeveel en wat je mag eten”
  PREMIUM
  Gent

  Robbe en Laura openen uniek restaurant in Gent: “Geef ons je lengte en gewicht door, wij zeggen hoeveel en wat je mag eten”

  Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.”
 2. Mensen met buikvet blijken kwetsbaarder voor coronavirus, sportdiëtiste geeft tips voor hoe je daar afvalt
  PREMIUM

  Mensen met buikvet blijken kwetsbaar­der voor coronavi­rus, sportdië­tis­te geeft tips voor hoe je daar afvalt

  Recent onderzoek toont aan dat niet elke persoon met overgewicht zich extra zorgen moet maken om corona, maar vooral mensen met visceraal vet. “De plaats waar het vet zit, is bepalend voor het risico dat je loopt”, aldus arts-onderzoeker Cathelijne van Zelst. Tegelijkertijd geeft bijna een kwart van de Belgen aan te zijn bijgekomen sinds de crisis. Wij vroegen aan sportdiëtiste Julie Turelinckx hoe je vet aan de buik het best aanpakt: “Buikspieroefeningen zijn niet de meest effectieve manier om visceraal vet weg te trainen, in tegenstelling tot wat velen denken.”
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje