Volledig scherm
© THINKSTOCK

Grootschalige studie: autisme is niet gelinkt aan vaccinaties

Hoewel de anti-vaccinatielobby steevast anders beweert, wijst een nieuwe studie - die data omvat van 1,3 miljoen kinderen - nogmaals uit dat autisme niet het gevolg kan zijn van vaccinaties.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. "Hersenatlas is eerste stap naar behandeling autisme"
  Play

  "Hersenat­las is eerste stap naar behande­ling autisme"

  Amerikaanse wetenschappers zeggen dat ze op de rand van een doorbraak staan in het onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme. Voor het eerst werden de complexe ontwikkelingen in de baarmoeder, die bepalend zijn voor de vorming van de hersenen, gedetailleerd in beeld gebracht. Dat meldt de krant The Independent. Volgens de onderzoekers is dit een eerste stap naar ingrijpende nieuwe vormen van preventie of behandeling.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team