Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Goed doorwandelen heeft een positieve invloed op je gezondheid (en het moet veel minder lang duren dan je denkt)

Ben jij een echte koukleum? In putje winter is het soms een uitdaging om buiten te komen - zeker nu onze woning meteen ook dienstdoet als kantoor. De broodnodige dosis beweging schiet er dan bij in. Om je te motiveren om toch - letterlijk! - de stap te zetten, kan recent onderzoek je misschien over de streep halen: je hoeft geen uren te wandelen om resultaat te zien. Integendeel. 

 1. “Twee mensen met ADHD kunnen zich op een heel andere manier gedragen.” Hoeveel mensen hebben het? En wat houdt deze ‘stempel’ juist in?
  PREMIUM

  “Twee mensen met ADHD kunnen zich op een heel andere manier gedragen.” Hoeveel mensen hebben het? En wat houdt deze ‘stempel’ juist in?

  ADHD – de klinkende afkorting is in menig oor bekend, al helemaal in de klas, op de speelplaats en in de lerarenkamer. Het is dan ook een van de meest voorkomende stoornissen bij kinderen. Hoe herken je een kind met ADHD? En hoe weet je of je zelf aan de aandoening lijdt? En wat kan je doen om jezelf of een kind met ADHD beter te ondersteunen? We vragen het aan KU Leuven-onderzoeker en klinisch psycholoog Matson Driesen: “Een psychiater of huisarts die je een hersenscan laat ondergaan, is een grote charlatan.”
 1. “Het was nooit mijn doel om af te vallen.” Laura (27) vertelt over haar eetstoornis
  PREMIUM

  “Het was nooit mijn doel om af te vallen.” Laura (27) vertelt over haar eetstoor­nis

  “Ik noem mijn eetstoornis mijn evil monkey, om me eraan te herinneren dat ik mijn eetstoornis niet ben.” Copywriter Laura Vermeire (27) begint drie jaar geleden intensief te sporten en extreem gezond te eten. Ze ontwikkelt langzaamaan anorexia nervosa, een ziekte die al het plezier uit haar leven wegslaat. In onze reeks ‘Storm in mijn hoofd’ doet ze haar verhaal en vertelt ze over haar herstelproces. Klinisch psycholoog An Vandeputte legt uit waarom het meer is dan het verlangen om slank te zijn.