Instagram @vanbaelenlaura - @sofie_clsn - @loewwi
Volledig scherm
PREMIUM
© Instagram @vanbaelenlaura - @sofie_clsn - @loewwi

Gewichtheffen is populairder dan ooit bij vrouwen: “Velen zijn bang dat ze er zullen uitzien als een bodybuilder”

Steeds meer dames bekeren zich tot een sport die vroeger vooral mannen leek te bekoren: krachttraining. Zo ook Loewi (26), Laura (26) en Sofie (42). Zij vertellen over hun liefde voor gewichtheffen en ontkrachten heel wat vooroordelen. “Als ik negatieve commentaren krijg, komt het van een man.” Sportarts Luk Buyse licht toe hoe jij er ook aan begint. “Het is wetenschappelijk bewezen hoe nuttig het is om binnen de twintig minuten na elke training een proteïneshake te drinken, als je spieren wilt aanmaken.”

 1. Godfrey Koppen (43) verzamelde al 500 festivalbandjes: hoe hygiënisch is het om ze lang aan te houden?

  Godfrey Koppen (43) verzamelde al 500 festival­band­jes: hoe hygiënisch is het om ze lang aan te houden?

  Het festivalseizoen is gestart en voor veel feestbeesten is het na jaren corona-ellende meer dan tijd om er verschillende na elkaar te trotseren. Hun armen komen zo vol festivalbandjes te hangen. Kan het kwaad om die bij wijze van souvenir, sentiment en trots maandenlang – of zelfs langer – aan te houden, met oog op de lichaamshygiëne? Professor Jeroen Raes fileert de polsbandjes, festivalfanaat Godfrey Koppen tipt hoe hij zijn 500 stofjes kraaknet houdt.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.