Kim Kardashian en Courteney Cox.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Kardashian en Courteney Cox. © Instagram / Getty Images

Gevaarlijke trend: steeds meer jonge patiënten willen botox en fillers. Cosmetisch chirurg vertelt wat wél de ideale leeftijd is om te starten

De vraag naar cosmetische behandelingen floreert in coronatijden, want het is oh zo confronterend om telkens je spiegelbeeld te zien tijdens de vele videomeetings. En een spuitje hier en daar, dat kan toch geen kwaad? Wel dus, waarschuwt cosmetisch chirurg Jan Vermeylen. Vooral als je er te vroeg mee begint. “Dan loop je risico op spieratrofie: je spieren smelten weg.” Hij legt uit wat dan wél de ideale leeftijd is om te starten met botox en fillers, en waar je op moet letten. 

  1. “Een te hoge werkdruk is niét de hoofdoorzaak”: psycholoog bespreekt de feiten en fabels over burn-out
    PREMIUM

    “Een te hoge werkdruk is niét de hoofdoor­zaak”: psycholoog bespreekt de feiten en fabels over burn-out

    Jaar na jaar stijgen de burn-outcijfers onrustwekkend: het aantal werknemers met een ernstig risico op burn-out is zelfs toegenomen met liefst 61,4 procent*. Ondertussen kent iedereen wel minstens één iemand die eraan ten prooi is gevallen. Toch zijn er helaas veel misvattingen over deze energiestoornis, schatten we het verkeerd in en behandelen we het doorgaans ook foutief, zegt psycholoog en hr-consulent Gert Braeken. Hoog tijd dus om voor eens en altijd de grootste misvattingen over burn-out de wereld uit te helpen.