THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Gevaarlijke pijnstillers? "Paracetamol schadelijk voor de lever"

Volgens de Food and Drug Administration (FDA), de Amerikaanse dienst voor Volksgezondheid, zijn dosissen paracetamol boven 325 mg in combinatiepreparaten schadelijk voor de lever. Ze zouden mogen niet meer voorgeschreven worden. Dat schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

  1. Belgische wetenschappers achterhalen voor het eerst hoe een gezond vaginaal microbioom eruit ziet. “Je kan het verbeteren door je levensstijl aan te passen”

    Belgische wetenschap­pers achterha­len voor het eerst hoe een gezond vaginaal microbioom eruit ziet. “Je kan het verbeteren door je levens­stijl aan te passen”

    Elke vrouw heeft down under een grote horde bacteriën: micro-organismen die superbelangrijk zijn voor de gezondheid. Zolang ze in balans zijn, heb je een blije vagina. Alleen: over die vaginale kolonie is amper iets geweten. Absurd, dus voerden Belgische wetenschappers het grootste burgeronderzoek ter wereld uit naar het vaginale microbioom. “We hopen dat we de komende maanden en jaren concrete aanbevelingen kunnen doen en therapieën kunnen ontwikkelen tegen blaasontstekingen, infecties, onvruchtbaarheid en andere problemen.”