ap
Volledig scherm
© ap

Geneesmiddel voor alzheimer komt binnen bereik

Binnen twintig jaar is er een middel om de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Dat zegt de Nederlandse hoogleraar celbiologie Gerald de Haan. "De ziekte verhelpen als je het al hebt, zal heel lastig blijven. Maar de ziekte voorkómen: daar zullen we grote stappen in zetten."

  1. Venus Williams prijst magnesium en lavendel aan om beter te slapen, werkt dat echt? Slaapexpert: “Het zijn geen mirakeloplossingen”

    Venus Williams prijst magnesium en lavendel aan om beter te slapen, werkt dat echt? Slaapex­pert: “Het zijn geen mirakelop­los­sin­gen”

    Venus Williams (40) wil mensen helpen om beter te slapen. Ze heeft geïnvesteerd in het wellnessbedrijf Asutra, dat producten met magnesium en lavendel verkoopt voor een betere nachtrust. De tennisster is er heilig van overtuigd dat deze hulpmiddeltjes werken. Klopt dat? Of doe je er meer kwaad dan goed mee? Slaapexpert Annelies Smolders geeft tekst en uitleg.
  2. 84-jarige Alzheimerpatiënt sterft in de handboeien

    84-jarige Alzheimer­pa­tiënt sterft in de handboeien

    In een detentiecentrum nabij de luchthaven van Heathrow is een 84-jarige man uit Canada in de handboeien overleden. De man leed aan de ziekte van Alzheimer en verbleef al drie weken in het centrum, zo laakte donderdag de Britse inspectiedienst voor de penitentiaire administratie HMIP in een rapport. Het rapport, opgesteld na een onaangekondigd bezoek aan het centrum in augustus, heeft het over "schokkende gevallen" waar "elk spoor van menselijkheid" ontbreekt.