Volledig scherm
PREMIUM
© Roos Mestdagh / Steven Richardson

"Geen vet? Dan hebben groenten geen smaak, of ze nu gekookt of gestoomd zijn": Pascale Naessens beantwoordt al je vragen (deel 3)

“Meer vet en minder (snelle) koolhydraten eten zorgt er niet alleen voor dat je afslankt, het is gewoon ook een smakelijkere manier van eten.” Van 24 augustus tot en met 2 september kookt Pascale Naessens voor jou. Speciaal voor de Puur & Lichter challenge stelde ze een menu samen, van ontbijt tot diner — zonder snelle koolhydraten, met veel fruit, groenten én zelfs vetten. Dat haar visie op eten populair is, bewijzen de meer dan 1.000 vragen die onze lezers aan Pascale stelden! We maakten een selectie van de onderwerpen die het vaakst aan bod kwamen.

 1. Online platform Guud maakt thema’s als menstruatiecyclus, hormoonhuishouding en vruchtbaarheid toegankelijk

  Online platform Guud maakt thema’s als menstrua­tie­cy­clus, hormoon­huis­hou­ding en vruchtbaar­heid toeganke­lijk

  Drie vierde van de vrouwen in België weet weinig over haar menstruatiecyclus en bijhorende hormonen. Toch heeft negentig procent er last van. Krampen, moodswings of vermoeidheid zijn maar een paar voorbeelden. De oplossingen die het internet aanbiedt zijn niet altijd betrouwbaar en op een afspraak bij de gynaecoloog wacht je soms maanden. Daarom richtte de Vlaamse voedings- en vruchtbaarheidscoach Morgane Leten (33), Guud op: een online platform voor iedereen die meer wil weten over (de impact van) de hormonale cyclus en vruchtbaarheid.
 1. “Ik denk niet dat ik ooit tegen een burn-out aanloop”: Pascale Naessens voelt zich nog kiplekker na 10 jaar aan de top
  PREMIUM
  Showbizz

  “Ik denk niet dat ik ooit tegen een burn-out aanloop”: Pascale Naessens voelt zich nog kiplekker na 10 jaar aan de top

  “Toen ik in de beginjaren op tv zei dat iedereen het recht had om op restaurant extra groenten te vragen in plaats van aardappelen: te gek hoe daarop werd gereageerd!” Zoals Hendrik Conscience zijn volk leerde lezen, leerde Pascale Naessens (51) het groentespaghetti, amandelmeel en kikkererwten eten. Een culinaire trein die al tien jaar voortdendert, ook in coronatijd. Haar ‘Puur & Lichter’-zomerchallenge gaat dit weekend van start en vrijdag ligt ‘Echt Eten’ in de rekken, haar dertiende kookboek al. “Het ambitieuze is er wat af, maar ik ben blij dat ik nog altijd kan verrassen.”
 1. Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriendschappen: orang-oetans kunnen het goed vinden met otterburen
  Play

  Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriend­schap­pen: orang-oe­tans kunnen het goed vinden met otterburen

 2. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders