thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Geen flauw idee hoe die toestellen in de fitnessclub werken? Word een pro met deze tips

Meer dan de helft van de Britten heeft geen flauw idee wat ze moeten doen in een fitnessclub, zo blijkt uit een recente enquête. Vervelend als je in een vlaag van goede voornemens dan toch een duur abonnement hebt gekocht. Van plan om het deze keer ook echt te gaan gebruiken, maar ook onzeker over wat je in godsnaam met al die toestellen moet? Deze tips helpen. 

0 reacties

 1. Selena Gomez verdikte door medicatie voor lupus, maar wat houdt die ziekte in? “Lupus heb je voor het leven, maar veelbelovende medicatie is op komst”
  PREMIUM

  Selena Gomez verdikte door medicatie voor lupus, maar wat houdt die ziekte in? “Lupus heb je voor het leven, maar veelbelo­ven­de medicatie is op komst”

  Bekende patiënten als Selena Gomez, Lady Gaga en Seal gaven lupus al meer bekendheid, maar de chronische auto-immuunziekte neemt vele gedaanten aan. En 1 op de 2.000 mensen blijkt te lijden aan de ziekte. Reumatologe Ellen De Langhe (UZ Leuven) legt uit welke aandoening er schuilt achter deze ronkende naam en hoe je kan ze oplopen? “Meestal verloopt de ziekte niet zo dramatisch, maar in zeldzame gevallen kunnen je vitale organen wel aangetast worden.”
 2. Hoe kan je koortsblaasjes wegkrijgen? En wat mag je zeker niét doen?
  PREMIUM
  Getest

  Hoe kan je koorts­blaas­jes wegkrijgen? En wat mag je zeker niét doen?

  Niets vervelender dan een koortsblaasje rond je mond: bijna 100 procent van de Belgen is besmet met HSV-1, het virus verantwoordelijk voor dit pijnlijke rode vlekje. Je vindt overal heel wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes of antivirale crèmes die een koortsblaas zouden kunnen genezen, maar wat helpt écht? Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey bespreekt 6 populaire middeltjes en scheidt feiten van fabels: “Na een eerste besmetting blijft het virus levenslang in je lichaam.”
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. “Vanaf je 50ste heeft iedereen mijten in zijn haar”: biologe legt uit wat mijten precies zijn, en wat je kunt doen als je er last van hebt
  PREMIUM

  “Vanaf je 50ste heeft iedereen mijten in zijn haar”: biologe legt uit wat mijten precies zijn, en wat je kunt doen als je er last van hebt

  Dagelijks worden we omringd door duizenden krioelende beestjes. Onder hen ook mijten. Biologe Anne-Catherine Mailleux vertelt waar we die vooral tegenkomen en hoe schadelijk ze écht zijn. “Over het algemeen leggen mijten vijftig tot honderd eieren, iedere twee à drie maanden. Maar ze hebben ook een functie: zo zijn de huisstofmijten voor de meeste mensen vooral handige schoonmakers van de huidschilfers in ons bed.”
 2. Topmodel Cara Delevingne is verslaafd, net als haar mama. Kan je daar aanleg voor hebben? Expert: “Ja en nee”
  PREMIUM

  Topmodel Cara Delevingne is verslaafd, net als haar mama. Kan je daar aanleg voor hebben? Expert: “Ja en nee”

  Cara Delevingne (30) geeft toe dat ze zwaar alcoholverslaafd is. Het ex-topmodel treedt zo in de voetsporen van haar mama Pandora (63), die een heroïneverslaving had. Bestaat er zoiets als een ‘verslavingsgen’ dat je binnen een familie kan erven? Verslavingsexpert Geert Dom legt uit waarom bepaalde familieleden een verslaving ontwikkelen en anderen niet. “Ga er maar van uit dat je het risico met je meedraagt.”
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.