Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Gebruik slaap- en kalmeermiddelen blijft alarmerend hoog

Is de verkoop van slaap- en kalmeermiddelen in ons land aan een kentering bezig? In 2018 gingen bij onze apothekers bijna 435 miljoen dosissen over de toonbank, een daling van 12% in 5 jaar. Toch grijpen we nog te snel naar de pillen. "Er is veel inzet nodig om te stoppen."

6 reacties

 • Francisca Vis

  2 jaar geleden
  Toch normaal mensen moeten presteren op hun werk en hebben kopzorgen om rond te komen..nu nog aftrek lening huis schrappen en tis omzeep, altijd de werkende mens pluimen!
 • Daniel Collier

  2 jaar geleden
  Breng mijn slaappillen mee van Spanje geen voorschrift nodig.
 • Noella Vancompernolle

  2 jaar geleden
  Van een maatschappij die op de toppen van haar tenen loopt kan je verwachten dat het gebruik van slaap- en kalmeermiddelen alarmerend hoog is.
 • De Waen Luc

  2 jaar geleden
  DeBlock vind die chemische troep, waarvan mensen daadwerkelijk sterven ok, maar de natuurlijke cannabis , die zeer goed werkt hiervoor, zonder bijwerkingen is gevaarlijk ? Schande
 • Linda Wellekens

  2 jaar geleden
  Dat is al jaren zo : mensen moeten iéts doen om hun stijgende angsten en woede de baas te kunnen .... Wég met alle politiekers en andere haaien !
 1. Coronavaccins kunnen bijwerking hebben op fillers, waarschuwen dermatologen. “Plan de injecties niet voor of na je vaccinatie”

  Coronavac­cins kunnen bijwerking hebben op fillers, waarschu­wen dermatolo­gen. “Plan de injecties niet voor of na je vaccinatie”

  Het Moderna-vaccin tegen corona heeft in zeldzame gevallen bijwerkingen op fillers in het gezicht. Een aantal mensen kreeg na het vaccin milde verdikkingen en roodheden op de plaatsen waar ze fillers hadden. “Het is een uitzonderlijke bijwerking die we ook bij andere types vaccins kunnen verwachten”, zegt dermatologe Kristin Smet. Ze raadt wel aan om te wachten met fillers tot een paar weken na de vaccinatie.
 2. Wim Lybaert is verslaafd aan slaappillen: is die medicatie echt zo onschuldig als hij denkt?
  PREMIUM

  Wim Lybaert is verslaafd aan slaappil­len: is die medicatie echt zo onschuldig als hij denkt?

  Wim Lybaert (50) is verslaafd aan slaappillen. ‘De Colombus’-presentator neemt al vijf jaar slaapmedicatie in en getuigt daarover in het nieuwe Canvasprogramma ‘De slapelozen’, dat vanaf oktober op het scherm te zien is. Eén op de acht Belgen grijpt elke avond routineus naar een slaappil zonder er verder bij stil te staan. Maar is dat verstandig? Zijn slaapmiddelen echt onschuldig? Wij legden onze vragen voor aan een farmacoloog en een slaapexpert.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief