shutterstock
Volledig scherm
© shutterstock

Gaan sporten met een verkoudheid, (g)een goed idee?

Rond deze periode worden de zakdoeken en neussprays weer massaal bovengehaald, en dan hebben we meteen een excuus gevonden om niet te moeten gaan sporten. Want met zo'n snotterig hoofd is het niet slim om je in het zweet te gaan werken, toch? Of kan een beetje bewegen die verkoudheid net sneller de kop in drukken? Sportarts Frank Pauwels van het UZ Brussel klaart het voor ons uit.

 1. Vaginale windjes, urineverlies of pijn bij het vrijen? “Bekkenbodemproblemen raken vrouwen in hun vrouw zijn”
  PREMIUM

  Vaginale windjes, urinever­lies of pijn bij het vrijen? “Bekkenbo­dem­pro­ble­men raken vrouwen in hun vrouw zijn”

  Bekkenbodemproblemen zijn veelvoorkomend, en toch vragen nog te weinig vrouwen hulp. Zeker als die verder gaan dan het bekende urineverlies bij een niesbui. Zo krijgen sommige vrouwen last van verzakkingen, waarbij de baarmoeder of blaas naar beneden kan zakken. “Ze voelen zich vaak abnormaal. ‘Stuk’ als het ware. Ze worden bang en kruipen in hun schulp”, zegt bekkenbodemspecialiste Hedwig Neels, die vastberaden is om het taboe op dergelijke klachten te doorbreken.
 2. Houden hoestbuien je wakker? Deze 5 natuurlijke tips helpen echt

  Houden hoestbuien je wakker? Deze 5 natuurlij­ke tips helpen echt

  Het verkoudheidseizoen is volop aan de gang. Niets zo irritant als een hoest die je 's nachts wakker houdt. Naast die verkoudheid, kan ook astma, oprispend maagzuur, droge lucht en vervuiling de oorzaak van je hoestbuien zijn. Velen grijpen naar medicatie als pillen of siroop om dit irritante kwaaltje op te lossen. Voor je naar de apotheker stapt, kan je die hoest eerst eens proberen te bestrijden met onderstaande natuurlijke middeltjes.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan