Volledig scherm
PREMIUM
© Elvie

‘Femtech’ is in opmars. “De wetenschappelijke wereld is wakker geschud en maakt eindelijk producten voor vrouwen”

Last van pijnlijke maandstonden, problemen met borstkolven of de menopauze? Gewoon op de tanden bijten. Een andere optie was er jarenlang niet voor vrouwen. Maar er is verandering op til, want vrouwelijke technologie of ‘femtech’ is booming. We vroegen trendanalisten Kate Stockman en Herman Konings om uitleg. Waar komen die producten vandaan? Werken ze echt? En waarom zijn ze broodnodig? “Het is niet oké dat vrouwenperikelen in het verleden amper onderzocht zijn.”

2 reacties

 • Peter Van AEL

  4 weken geleden
  Wat een flauwe kul. Alsof er voor vrouwen geen producten zijn die meer comfort geven. De inlegkruisjes e.a. vliegen ons om de oren op tv. Welke knappe beweert dat?
 • Marc Janssens

  1 maand geleden
  Nope vrouwen kiezen nog altijd zo goed als niet voor STEM, reden is heel simpel: mannen zijn gemiddeld meer geïnteresseerd in dingen en vrouwen gemiddeld meer in mensen. Vandaar de enorme gender gap bij verpleegkundigen vs ingenieurs.
 1. Het goede voornemen om gezonder te leven dit jaar? Sandra Bekkari legt uit hoe je dat aanpakt: “Drastische veranderingen zijn een succesrecept om te falen”
  PREMIUM

  Het goede voornemen om gezonder te leven dit jaar? Sandra Bekkari legt uit hoe je dat aanpakt: “Drastische veranderin­gen zijn een succesre­cept om te falen”

  De absolute nummer één van goede voornemens bij de start van het nieuwe jaar is een gezondere levensstijl: afvallen, sporten, evenwichtiger eten … Voedingsdeskundige Sandra Bekkari helpt met haar coachingprogramma Change for Good iedereen die goede voornemens waar te maken. “Met een haalbaar stappenplan en wat extra motivatie lukt het zéker.”
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op