De dochter van journaliste Sophie Allegaert pubert, en geraakt bijgevolg maar niet uitgeslapen
Volledig scherm
PREMIUM
De dochter van journaliste Sophie Allegaert pubert, en geraakt bijgevolg maar niet uitgeslapen © Sophie Allegaert

Expert over chronisch slaaptekort bij pubers: “Langer dan twee uur uitslapen géén goed idee”

Wie gezegend is met pubers en tijdens de lockdown thuis werkt, heeft hen wellicht al laat laten uitslapen. Zelf willen ze niets liever en ondertussen kun jij in alle rust werken. “Begrijpelijk, maar niet de oplossing voor hun slaaptekort”, vindt slaaponderzoekster Anneke Vandendriessche. Experte geeft uitleg en advies.

 1. Wat is de beste manier om buikvet te verliezen? En is bio gezonder? Wetenschapper Eric De Maerteleire ontrafelt feiten en fabels over voeding
  PREMIUM

  Wat is de beste manier om buikvet te verliezen? En is bio gezonder? Wetenschap­per Eric De Maertelei­re ontrafelt feiten en fabels over voeding

  Drink veel water, eet superfoods en mijd bananen, want dat zijn dikmakers. Gezondheidstips vliegen ons om de oren. Maar welke adviezen mogen we geloven, en welke zijn lariekoek? Doctor en bio-ingenieur Eric De Maerteleire schreef er een boek over, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en legt uit welke voedingsmythes je niét moet slikken.
 2. Waarom een goede ochtendroutine zo belangrijk is en tips om beter uit bed te geraken

  Waarom een goede ochtendrou­ti­ne zo belangrijk is en tips om beter uit bed te geraken

  Nadat Laurentine Van Landeghem (28) van Clouds of Fashion in een burn-out belandde, ontdekte ze het belang én de magie van een ochtendritueel. “Het zorgt voor meer rust, meer energie, meer creativiteit, meer zelfvertrouwen en meer productiviteit”, zegt ze. “Verschillende mensen hebben mij al gestuurd dat hun leven voorgoed veranderd is door de stappen van mijn ochtendroutine te volgen.” Dat willen wij ook wel! Deze week geeft Laurentine ons elke dag tips, zodat we ons jaar - én onze ochtend - goed kunnen starten.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen