Twee voorbeelden van ear seeding.
Volledig scherm
Twee voorbeelden van ear seeding. © Instagram @earseeds @viehealing

Evenveel blingbling als een piercing, evenveel effect als acupunctuur. Wat is ‘ear seeding’?

Ear seeding, ken jij dat? Het fenomeen bestaat al meer dan 4.000 jaar, het zou werken tegen stress of rugpijn en begint nu wereldwijd op te komen. Ter illustratie: volgens modebijbel Vogue is het een van de nieuwste wellnessbehandelingen en op Instagram werd de hashtag #earseeds al meer dan 12.000 keer gebruikt. Acupuncturist Peter De Vilder legt haarfijn uit wat het is. “Het is handiger dan voetreflexologie én het effect blijft langer dan bij acupunctuur.” 

 1. Evy Gruyaert liet speciale piercing zetten tegen migraine, maar werkt die ook écht?
  PREMIUM

  Evy Gruyaert liet speciale piercing zetten tegen migraine, maar werkt die ook écht?

  Opvallend nieuws van Evy Gruyaert (40). Zij liet recent een speciale piercing in haar oor zetten die als wondermiddeltje zou werken tegen migraine, iets waar Evy al heel haar leven mee kampt. Maar helpt zo’n piercing ook echt om aanvallen te verminderen en te voorkomen? Jan Versijpt, hoofd Neurologie in het UZ Brussel, heeft er zo zijn twijfels bij. “Je blijft een vreemd voorwerp in je lichaam stoppen”
 2. Grijpen 1,5 miljoen Belgen te snel naar cholesterolverlagers? "Overgebruik bij groep die nooit een cardiovasculair probleem had"
  PREMIUM

  Grijpen 1,5 miljoen Belgen te snel naar choleste­rol­ver­la­gers? "Overge­bruik bij groep die nooit een cardiovas­cu­lair probleem had"

  1,5 miljoen Belgen nemen een pilletje tegen te hoge cholesterol. Op die manier hopen ze hun kans op een infarct, beroerte of overlijden te laten dalen. Volgens het Federaal Kenniscentrum voor de Volksgezondheid is dat niet altijd terecht en zou een aanpassing van de levensstijl in veel gevallen effectiever zijn. Cardioloog Ernst Rietzschel (UZ Gent) nuanceert dat: “Er is meer onder- dan overgebruik van statines.”