Élodie Ouédraogo bekijkt vier mythes over sporten en afvallen
Volledig scherm
PREMIUM
Élodie Ouédraogo bekijkt vier mythes over sporten en afvallen © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews, Getty Images

Elodie Ouedraogo vertelt hoe je echt kunt afvallen en hoe je spieren kweekt

Maandag gaan de fitnesscentra na een lange lockdownperiode weer open. De mythes rond sporten en afvallen zijn in de tussentijd wel intact gebleven. Verbrand je echt het aantal calorieën dat je crosstrainer aangeeft? En krijg je een ‘bodybuilders’-lichaam door krachttraining? Ex-atlete, modeontwerpster en personal trainer Elodie Ouedraogo (39) ontkracht voor ons enkele belangrijke misvattingen.

 1. Wat is de beste manier om buikvet te verliezen? En is bio gezonder? Wetenschapper Eric De Maerteleire ontrafelt feiten en fabels over voeding
  PREMIUM

  Wat is de beste manier om buikvet te verliezen? En is bio gezonder? Wetenschap­per Eric De Maertelei­re ontrafelt feiten en fabels over voeding

  Drink veel water, eet superfoods en mijd bananen, want dat zijn dikmakers. Gezondheidstips vliegen ons om de oren. Maar welke adviezen mogen we geloven, en welke zijn lariekoek? Doctor en bio-ingenieur Eric De Maerteleire schreef er een boek over, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en legt uit welke voedingsmythes je niét moet slikken.
 2. 15 meest gemaakte fouten in de fitness: “Buikspieroefeningen helpen niet om buikvet weg te krijgen”
  PREMIUM

  15 meest gemaakte fouten in de fitness: “Buikspier­oe­fe­nin­gen helpen niet om buikvet weg te krijgen”

  Heb je bij de start van 2020 voor het eerst een fitnessabonnement gekocht? Let dan goed op hoe je aan de slag gaat met al die gewichten en apparaten. “Als je te weinig of te veel rust neemt tussen je oefensessies, loop je meer risico op overbelasting en blessures, of verlaagt je trainingsrendement”, weten Julien Prudhomme en Stijn Morand, high performance coaches en personal trainers bij Move to Cure, de sportkliniek van Lieven Maesschalck. Dit zijn de valkuilen.
 1. Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriendschappen: orang-oetans kunnen het goed vinden met otterburen
  Play

  Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriend­schap­pen: orang-oe­tans kunnen het goed vinden met otterburen

 2. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders