Voor zowel kleding als schoenen geldt dat comfort moet primeren op esthetiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor zowel kleding als schoenen geldt dat comfort moet primeren op esthetiek. © Getty Images

Elodie Ouedraogo: “Perfecte sportschoen koop je in de namiddag”

Of je nu aan het trainen bent voor een wedstrijd of voor het eerst de loopschoenen aantrekt: in ons loopdossier verzamelen we alle nuttige adviezen van experts. Essentieel voor een goede training is de juiste kleding én de perfecte loopschoen. Maar waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van je outfit? Alvast een tipje van de sluier: koop je loopschoenen zeker in de namiddag.

 1. Van wasbaar maandverband tot de cup: zijn duurzame menstruatieproducten écht beter en wat past het beste bij jou?
  PREMIUM

  Van wasbaar maandver­band tot de cup: zijn duurzame menstrua­tie­pro­duc­ten écht beter en wat past het beste bij jou?

  Nooit eerder hadden we als vrouwen zoveel opties als het op intieme hygiëne aankomt. En toch was er nooit eerder zoveel commotie. Want moeten we kiezen voor wasbare maandverbanden of investeren we beter in een cup, het statussymbool van de milieubewuste menstrueerster? Professor Yves Jacquemyn promoot het gezond verstand: “Laat je hoofd niet op hol brengen."
 2. Au revoir haar: wat helpt er bij overmatig haarverlies? Een cosmetisch wetenschapper stelt je gerust

  Au revoir haar: wat helpt er bij overmatig haarver­lies? Een cosmetisch wetenschap­per stelt je gerust

  Is het jou ook al opgevallen dat er plots een stuk meer haren op je trui en in het afvoerputje belanden? Geen nood. Het is nu eenmaal de tijd van het haar - euh - jaar. Per dag verliezen we gemiddeld zo’n honderd haren. Eentje hier, eentje daar, maar over het algemeen merken we er weinig van. Tot nu. Plots is je haarborstel een sluipmoordenaar, de doucheafvoer een massagraf en de rugleuning van je bureaustoel een regelrechte crime scene. Toegegeven, leuk is anders. Maar het einde van je haardos - lees: de wereld - is voorlopig nog niet in zicht.