thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Elke dag seks (en 3 andere leuke manieren om je vruchtbaarheid te verhogen)

Alle dagen seks hebben verbetert de vruchtbaarheid van de vrouw, zo concludeert een recent onderzoek van de universiteit van Indiana. Naast de klassieke tips om je vruchtbaarheid te verhogen zoals stoppen met roken en alcohol, zetten wij voor jou 4 leuke activiteiten op een rij die de kansen op zwangerschap vergroten.

 1. Lena Dunham heeft endometriose: dit moet je weten over de aandoening

  Lena Dunham heeft endometrio­se: dit moet je weten over de aandoening

  Actrice, regisseur en brein achter de serie "Girls" Lena Dunham kampt met endometriose, een chronische aandoening die 1 op de 10 vrouwen in hun vruchtbare periode treft. De exacte oorzaak is nog niet gekend door de wetenschap, en symptomen variëren van bijna onmerkbaar naar erg pijnlijke maandstonden en seks. Omdat er nog maar weinig over deze aandoening geweten is, zetten wij 7 feiten die elke vrouw zou moeten kennen op een rijtje.
 2. Sex with Cancer is ’s werelds eerste seksshop voor en door (ex-)kankerpatiënten

  Sex with Cancer is ’s werelds eerste seksshop voor en door (ex-)kankerpa­tiën­ten

  Kanker en seks, het zijn twee onderwerpen die in de taboesfeer zitten. En wie met de ziekte te maken krijgt, ervaart ongetwijfeld gevolgen op zijn of haar seksleven. Dat ondervonden kunstenaars Brian Lobel en Joon-Lynn Goh in levenden lijve: zij kregen zelf de diagnose die niemand wenst te horen. Daarom stampten zij Sex with Cancer uit de grond, de eerste seksshop voor en door (ex-)kankerpatiënten ter wereld.
 3. Grote doorbraak in ontwikkeling 'pil' voor mannen
  Wetenschap

  Grote doorbraak in ontwikke­ling 'pil' voor mannen

  'De pil' voor mannen komt weer een stap dichterbij, nu wetenschappers erin geslaagd zijn bij muizen een eiwit te blokkeren dat een rol speelt bij de aanmaak van sperma. Het volstond om de muizen tijdelijk onvruchtbaar te maken. Indien de methode ook bij mensen blijkt te werken, zou een nieuw anticonceptiemiddel voor mannen wel eens snel beschikbaar kunnen zijn. Er zijn immers al medicijnen op de markt die op dit eiwit inwerken.