Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Eerste hulp bij erectiestoornissen: de grootste oorzaken en wat je eraan kan doen. “Een man kan ook met een slappe penis klaarkomen”

Erectiestoornissen zijn nog altijd taboe. Toch zouden mannen er beter wel over praten. Niet alleen met hun partner, maar ook met de huisarts of een seksuoloog. Een goed gesprek is vaak de eerste stap richting een beter seksleven. “Hoe vaker we erover praten, hoe liever”, zegt uroloog Koen Van Renterghem. Hij lijst de belangrijkste oorzaken op voor de stoornis en geeft praktische oplossingen. “Als een man van 55 met aanslepende erectieproblemen zomaar viagra voorgeschreven krijgt, is dat slechte geneeskunde.”

 1. Van wasbaar maandverband tot de cup: zijn duurzame menstruatieproducten écht beter en wat past het beste bij jou?
  PREMIUM

  Van wasbaar maandver­band tot de cup: zijn duurzame menstrua­tie­pro­duc­ten écht beter en wat past het beste bij jou?

  Nooit eerder hadden we als vrouwen zoveel opties als het op intieme hygiëne aankomt. En toch was er nooit eerder zoveel commotie. Want moeten we kiezen voor wasbare maandverbanden of investeren we beter in een cup, het statussymbool van de milieubewuste menstrueerster? Professor Yves Jacquemyn promoot het gezond verstand: “Laat je hoofd niet op hol brengen."
 2. Prof tandheelkunde vertelt alles wat je moet weten over de terreur van tandenknarsen: "In het ergste geval bijt je jouw tanden kapot”
  PREMIUM

  Prof tandheel­kun­de vertelt alles wat je moet weten over de terreur van tandenknar­sen: "In het ergste geval bijt je jouw tanden kapot”

  Last van stijve kaken, een pijnlijke nek en stress? Dan is de kans groot dat je tot het ras van de klemmers en de knarsers behoort. Ofwel: mensen die lijden aan bruxisme. Professor tandheelkunde Antoon De Laat vertelt hoe je het kunt herkennen en wanneer je - jawel - een tandje moet bijsteken. “Het is een misvatting dat tanden op elkaar mogen ‘rusten’. De onderkaak moet los hangen en ontspannen zijn.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement