Volledig scherm
© Instagram

Een vreemde ziekte? Nee hoor, dit is een yogatruc

Zegt de term 'Nauli' je iets? Indien ja: dan ben je waarschijnlijk een yogafanaat. Indien nee: join the club. Deze yogabeweging is eeuwenoud, maar wordt nu door sociale media ineens weer heel populair.

 1. Risico op trombose is bij de pil hoger dan bij AstraZeneca. “En toch waarschuwen we vrouwen daar amper voor”

  Risico op trombose is bij de pil hoger dan bij AstraZene­ca. “En toch waarschu­wen we vrouwen daar amper voor”

  Ans Van Gasse (23) verloor een vriendin aan een trombose. De oorzaak: haar anticonceptie. “Dokters schrijven de pil te snel voor en vrouwen krijgen gevaarlijk weinig informatie.” Door het onderzoek naar de bloedklonters die het AstraZeneca-vaccin zou veroorzaken is er plots ook aandacht voor de link tussen trombose en anticonceptie. Per miljoen vrouwen die de pil slikken, hebben zo’n 500 tot 700 vrouwen elk jaar kans op een trombose. Maar daar kraait geen haan naar. Professor Gynaecologie Johan Verhaeghe (UZ Leuven) licht de cijfers toe: “Als je niet rookt, obees bent of bloedklonters in de familie hebt, hoef je je over de pil in principe geen zorgen te maken”
 2. Meditatie-expert wil meer aandacht voor mentale gezondheid: “Ik hoop dat meditatie ooit wordt zoals tandenpoetsen”
  PREMIUM

  Meditatie-ex­pert wil meer aandacht voor mentale gezondheid: “Ik hoop dat meditatie ooit wordt zoals tandenpoet­sen”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: meditatie-adept Benjamin Blasco (44). Hij zat op een flitsend carrièrepad dat hem recht naar de top van een bedrijf zou leiden, maar gooide alles om. Niet zozeer voor een rustiger leven, maar zeker voor een bewuster bestaan waarin meditatie een belangrijke rol speelt. “We eten gezonder en bewegen meer, maar verwaarlozen onze geest. Meditatie zou veel medicatie overbodig maken.”
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten