Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

‘Een uurtje shaken op de dansvloer staat gelijk aan een sportsessie in de fitness’ en nog 9 voordelen van dansen

Vanavond start het nieuwe seizoen van Dancing With The Stars, ballet zit in de lift en nieuwe dansvormen schieten als paddenstoelen uit de grond. We kunnen er niet omheen: dansen is hipper dan ooit. Niet verwonderlijk, want het is niet alleen leuk, het levert ook heel wat gezondheidsvoordelen op. Reden genoeg dus om wat vaker je dansschoenen aan te trekken. 

0 reacties

 1. Heb jij een jodiumtekort en wat zijn daar de gevolgen van? “Vaak duurt het vele jaren voor een tekort zichtbaar wordt”
  PREMIUM

  Heb jij een jodiumte­kort en wat zijn daar de gevolgen van? “Vaak duurt het vele jaren voor een tekort zichtbaar wordt”

  Jodium – we kennen de term allemaal. In tijden van nucleaire dreiging heb je misschien zelfs al iodiumtabletjes in huis gehaald. Maar wat is deze stof juist en wat doet ze met ons lichaam? En kan een tekort of een overdosis ook gevaarlijk zijn? Endocrinoloog en hoogleraar Guy T’Sjoen (UZGent/Ugent) geeft advies. “Als volwassene zorg je er maar beter voor dat je gemiddeld 150 microgram per dag binnenkrijgt”,
 2. Selena Gomez verdikte door medicatie voor lupus, maar wat houdt die ziekte in? “Lupus heb je voor het leven, maar veelbelovende medicatie is op komst”
  PREMIUM

  Selena Gomez verdikte door medicatie voor lupus, maar wat houdt die ziekte in? “Lupus heb je voor het leven, maar veelbelo­ven­de medicatie is op komst”

  Bekende patiënten als Selena Gomez, Lady Gaga en Seal gaven lupus al meer bekendheid, maar de chronische auto-immuunziekte neemt vele gedaanten aan. En 1 op de 2.000 mensen blijkt te lijden aan de ziekte. Reumatologe Ellen De Langhe (UZ Leuven) legt uit welke aandoening er schuilt achter deze ronkende naam en hoe je kan ze oplopen? “Meestal verloopt de ziekte niet zo dramatisch, maar in zeldzame gevallen kunnen je vitale organen wel aangetast worden.”
 3. Muzikant Lewis Capaldi gaat Gilles de la Tourette te lijf met polsbandje: helpt dat? En wat houdt de ziekte precies in?
  PREMIUM

  Muzikant Lewis Capaldi gaat Gilles de la Tourette te lijf met polsbandje: helpt dat? En wat houdt de ziekte precies in?

  Ongecontroleerde tics door het syndroom van Gilles de la Tourette hinderen muzikant Lewis Capaldi bij het gitaar spelen en daarom draagt hij op het podium een speciaal polsbandje. Hoe lastig is de aandoening en hoe krijg je ze? En vooral, hoe kom je ervan af? We vroegen neuroloog Wim Vandenberghe (UZ Leuven) wat de aandoening inhoudt, en tonen met een filmpje hoe de polsband werkt. “De stereotiepe, onvrijwillige bewegingen of geluiden bij Tourette kunnen allerlei vormen aannemen.”
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. “Vanaf je 50ste heeft iedereen mijten in zijn haar”: biologe legt uit wat mijten precies zijn, en wat je kunt doen als je er last van hebt
  PREMIUM

  “Vanaf je 50ste heeft iedereen mijten in zijn haar”: biologe legt uit wat mijten precies zijn, en wat je kunt doen als je er last van hebt

  Dagelijks worden we omringd door duizenden krioelende beestjes. Onder hen ook mijten. Biologe Anne-Catherine Mailleux vertelt waar we die vooral tegenkomen en hoe schadelijk ze écht zijn. “Over het algemeen leggen mijten vijftig tot honderd eieren, iedere twee à drie maanden. Maar ze hebben ook een functie: zo zijn de huisstofmijten voor de meeste mensen vooral handige schoonmakers van de huidschilfers in ons bed.”