Getty Images/Image Source
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Image Source

Een kopje koffie en niet te veel zout: wat je volgens voedingsdeskundige Sanne Mouha het best eet en drinkt in de hitte

Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden en meer gaan, zoeken we massaal manieren om af te koelen - hallo zwembad, ventilator en koude douche. Ook je voeding kan de juiste verfrissing bieden. Drink je beter veel koffietjes zoals de Italianen? En helpt pikante voeding om af te koelen? Diëtiste Sanne Mouha legt uit wat je beter wel en niet eet tijdens een hittegolf.

13 reacties

 • Freddy Van Groens

  6 maanden geleden
  Het is juist belangrijk met hoge temperaturen, van iets meer zout te eten, als je zweet verlies je ook zout, voelt je wat slap, bij warm weer, hebt u vermoedelijk een tekort aan zout ;ik spreek uit ondervinding.
 • jeff De Boeck

  1 jaar geleden
  Het is juist met warm weer dat je wat meer zout moet etzn.
 • Raoul Hoylaerts

  1 jaar geleden
  waarvoor dienden die zoutpillen bij defensie dan,om de mannen te pesten? alle dagen nieuwe experts en deskundigen.
 • Gunther Bodomin

  1 jaar geleden
  Koffie drinken bij (te) warm weer is iets dat mijn grootmoeder ons 30j geleden al aanraadde.
 • ronny cuypers

  1 jaar geleden
  Een frisse salade met een lekker stukje vlees. Dat dan overvloedig doorspoelen met trippel en rosé. Zo kom je zeker niks te kort. De apero vervang ik dan wel door enkele pintjes.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Adidas lanceert loopschoen speciaal voor vrouwen. Zijn sportschoenen dan zo vrouwonvriendelijk?

  Adidas lanceert loopschoen speciaal voor vrouwen. Zijn sportschoe­nen dan zo vrouwon­vrien­de­lijk?

  Voor het eerst brengt Adidas een hardloopschoen op de markt die gemaakt is door vrouwen, voor vrouwen: de Ultraboost 22. Bijna alle hardloopschoenen zijn namelijk gebaseerd op een mannelijke voet volgens het sportmerk, en daar wilde Adidas verandering in brengen. Podologen Paul en Florian juichen de komst van de schoen toe, maar maken een belangrijke kanttekening. “Een man met een smalle voet kan perfect gebaat zijn met een schoen van de vrouwenafdeling.”